Antena 3 CNN Politică Lider PSD, despre redeschiderea școlilor: O bătaie de joc și o lipsă de asumare a responsabilității

Lider PSD, despre redeschiderea școlilor: O bătaie de joc și o lipsă de asumare a responsabilității

Vicepreședintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu, susține că redeschiderea școlilor este marcată de „bâlbâieli și dispute” între Ministerul Educației și cel al Sănătății fără nicio alocare bugetară și într-un „vid organizatoric rar întâlnit”.

Lider PSD, despre redeschiderea școlilor: O bătaie de joc și o lipsă de asumare a responsabilității
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    07 Feb 2021   •   12:58

„Mâine (luni-n.r.) reîncep școlile în format fizic. Bâlbâieli și dispute între Ministerul Educației (PNL) și Ministerul Sănătății (USR), un ordin comun neclar, o totală lipsă de abordare realistă, documente solicitate părinților, ulterior retrase, nicio alocare bugetară și un vid organizatoric rar întâlnit”, a scris europarlamentarul, pe Facebook.

Potrivit acestuia, autoritățile nu au explicat cum se va menține distanța fizică de 1 metru, că nu există un buget pentru redeschiderea școlilor și asigurarea echipamentelor de protecție, că nu există un program de testare pentru școli și că nu a fost suplimentat numărul de cadre medicale în școli. Victor Negrescu mai spune că nu este clar cum vor fi gestionate absențele profesorilor sau ale elevilor și nici cum vor fi implementate formele hibride, inițial respinse de MEN.

„Și lista continuă. Școlile au avut doar vineri, ca zi de lucru, și poate un weekend, acolo unde există implicare, pentru a pune în aplicare un ordin complex, neclar și care nu a fost suficient explicat, deși președintele României anunța emiterea rapidă a ordinului. O bătaie de joc și o lipsă de asumare a responsabilității”, a mai scris vicepreședintele social-democrat.

Victor Negrescu se întreabă cine va plăti când va apărea primul focar.

„Cine va fi de vină dacă se constată un focar cu o tulpină mai periculoasă, precum cea britanică? Cred că actualul guvern trebuie să își asume responsabilitatea pentru acest eșec dacă se constată apariția unor cazuri generate de mersul la școală în primele 2 săptămâni”, a mai adăugat Victor Negrescu.

×
Subiecte în articol: PSD PNL redeschidere şcoli
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close