Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: "A fost o EROARE a mea. Pensiile vor creşte toate cu acel 3,76%"

Victor Ponta: "A fost o EROARE a mea. Pensiile vor creşte toate cu acel 3,76%"

Victor Ponta: "A fost o EROARE a mea. Pensiile vor creşte toate cu acel 3,76%"
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    29 Oct 2013   •   21:56

Premierul Victor Ponta a revenit asupra declaraţiei sale în care spunea că nu toate pensiile vor creşte cu circa 3% şi a declarat că a fost o eroare, asigurând că "pensiile vor creşte toate cu acel 3,76%".

 
Declaraţia şefului Guvernului a fost prezentată marţi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
"Avem un spaţiu de creştere atât a pensiilor, cât şi a salariilor, important este să vedem exact în ce fel folosim acest spaţiu fiscal. Din punctul meu de vedere - şi este şi cel al ministrului de Finanţe - nu mărim toate salariile şi pensiile cu 3 virgulă ceva la sută, ci încercăm să ne adresăm celor cu venituri mici şi unor categorii speciale, fie că vorbim de medici rezidenţi sau de profesori debutanţi, pentru că, altfel, cei care au deja salarii şi pensii mari nu o să simtă foarte mult cei 3,75%, dar dacă mergem ţintit pe anumite categorii, creşterea va fi mai semnificativă", spunea Ponta pe 28 octombrie.

Ponta a revenit asupra declaraţiei.
 
"A fost o eroare a mea, în sensul în care eu mă refeream la indexarea salariilor şi am spus din greşeală şi de pensii. Doamna ministru Câmpeanu m-a sunat imediat şi mi-a reamintit că avem o decizie a Curţii Constituţionale: pensiile sunt bazate pe contribuţii şi nu poţi să le opreşti să le îngheţi pe cele mai mari şi să le creşti doar pe cele mici. Deci, pensiile vor creşte toate cu acel 3,76%. 

La salarii voiam însă să spun, şi asta e o discuţie pe care am avut-o şi cu ministrul de Finanţe: din fondul acela în jur de 3% cu care putem mări anvelopa salarială, ideea a fost să nu mărim tuturor cu 3%, pentru că în special pentru salariile mari creşterea să zic nu este semnificativă, ci să încercăm fie să mărim salariul minim, fie să mărim salariile la categorii ţintite, vorbim de rezidenţi, de profesori debutanţi, de cei cu venituri mici din sectorul bugetar".
Sursa: rtv.net
 
 
 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Subiectiv
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close