Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu mărim toate salariile şi pensiile cu 3,75%, ci ţintit pentru unele categorii sociale

Ponta: Nu mărim toate salariile şi pensiile cu 3,75%, ci ţintit pentru unele categorii sociale

Ponta: Nu mărim toate salariile şi pensiile cu 3,75%, ci ţintit pentru unele categorii sociale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Oct 2013   •   18:38
Salariile şi pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelaşi procent, ci ţintit către persoanele cu venituri mici şi anumite categorii speciale, precum medici rezidenţi şi profesori debutanţi, a anunţat, luni, premierul Victor Ponta.
 
"Rectificarea bugetară este miercuri, iar foarte probabil săptămâna viitoare cred că avem deja o primă formă a proiectului de buget, în aşa fel încât să-l trimitem Parlamentului la timp. Avem un spaţiu de creştere atât a pensiilor, cât şi a salariilor, important este să vedem exact în ce fel folosim acest spaţiu fiscal. Din punctul meu de vedere - şi este şi cel al ministrului de Finanţe - nu mărim toate salariile şi pensiile cu 3 virgulă ceva la sută, ci încercăm să ne adresăm celor cu venituri mici şi unor categorii speciale, fie că vorbim de medici rezidenţi sau de profesori debutanţi, pentru că, altfel, cei care au deja salarii şi pensii mari nu o să simtă foarte mult cei 3,75%, dar dacă mergem ţintit pe anumite categorii, creşterea va fi mai semnificativă", a spus Ponta, informează Agerpres.
 
Prim-ministrul Victor Ponta declara vineri că rectificarea bugetară de sfârşit de an, pe care Guvernul ar urma să o aprobe miercuri, va fi una negativă, întrucât încasările la buget sunt mai mici cu 3,8 miliarde de lei faţă de estimări.
 
Pe 16 octombrie, premierul anunţa în şedinţa de guvern că pensiile vor creşte anul viitor cu 3,75%.
 
Şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, anunţa în august creşterea salariilor şi pensiilor
 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta crestere salarii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close