Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Dacă moţiunea nu trece, Grindeanu va deveni preşedintele PSD

Victor Ponta: Dacă moţiunea nu trece, Grindeanu va deveni preşedintele PSD

Victor Ponta: Dacă moţiunea nu trece, Grindeanu va deveni preşedintele PSD
de M.Z.    |    18 Iun 2017   •   23:21

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a spus, duminică seara, la Antena 3, că dacă moţiunea de cenzură nu va trece, Sorin Grindeanu va forma un nou guvern şi va deveni şi preşedintele PSD, susţinând că regula pentru funcţionarea ţării este că şeful partidului de guvernământ trebuie să fie şi prim-ministru. 

"Dacă vreţi în România să aveţi coerenţă politică şi administrativă, şeful partidului este şi prim-ministru. Eu am fost şeful partidului şi prim-ministru, domnul Năstase a fost şeful partidului şi prim-ministru, domnul Boc a fost, probabil că domnul Orban va spune în 2020: domnule, eu vreau să fiu prim-ministru. Sistemul actual în care domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru, nu din cauza noastră, ci din cauza unei legi, nu poate să funcţioneze. (...) E o regulă pentru funcţionarea ţării. (...) Soluţia este una singură şi va începe să fie pusă în practică joi. Şi anume: nu trece moţiunea de cenzură, domnul Grindeanu se duce şi spune: vreau să fac Guvern, nu trebuie să meargă la preşedinte, doar cu PSD şi cu ALDE, după care primul ministru este şi preşedintele partidului”, a declarat Victor Ponta, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3. 

Acesta a susţinut că într-o ţară normală guvernul este condus de primul ministru, în vreme ce în România Executivul a fost condus de Liviu Dragnea, ajutat de fostul secretar general al Guvernului Mihai Busuioc şi de ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, despre care a spus că "deţinea banii'. 

Victor Ponta a precizat că Sevil Shhaideh a anunţat abia după ce şi-a dat demisia că Programul Naţional de Dezvoltare Locală a devenit funcţional şi a sugerat că ar fi urmat să folosească banii respectivi "pentru voturi la moţiune împotriva propriului Guvern'. 

Secretarul general al Guvernului a explicat că acesta este motivul pentru care premierul Grindeanu a luat "o măsură radicală' la Ministerul Dezvoltării şi a arătat că nu se mai poate semna niciun contract în cadrul acestui program decât în măsura în care investiţia este justificată. 

El a ţinut să precizeze că Sorin Grindeanu este o victimă a lui Liviu Dragnea. 

Ponta: Guvernul era condus de Dragnea, Sevil și Busuioc, nu de Grindeanu

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Subiectiv Victor Ponta Sorin Grindeanu
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close