Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: România nu este o mare putere, dar poate sprijini financiar Republica Moldova

Victor Ponta: România nu este o mare putere, dar poate sprijini financiar Republica Moldova

Victor Ponta: România nu este o mare putere, dar poate sprijini financiar Republica Moldova
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    22 Sep 2015   •   13:49

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că România este dispusă să ajute din punct de vedere financiar Republica Moldova, în contextul în care în ședința comună a celor două guverne care are loc la Neptun se discută și condițiile în care se va acorda un împrumut rambursabil autorităților de la Chișinău.

"Sunt confruntări și sunt probleme importante pentru cei care guvernează și la Chișinău și la București însă vreau să zic că atunci când e nevoie de ajutor, în primul rând vreau să îl găsiți în România. (...) Dacă România acum azi și-a plătit tot împrumutul către FMI și nu trebuie să apeleze la alte împrumuturi, noi nu suntem o țară împrumutătoare de obicei, dar, dacă aveți nevoie bineînțeles că răspunsul nostru este da și vă sprijinim în aceste momente. (...) România nu este o mare putere dar este o țară care poate să vă sprijine pe dvs. și care trebuie să o facă în continuare", a afirmat prim ministru român la începutul ședinței comune a guvernelor de la București și Chișinău, scrie Agerpres.

La rândul său, premierul moldovean Valeriu Streleț a spus că ajutorul financiar acordat de România vine "într-un moment crucial pentru Republica Moldova".

"Mulțumim pentru deschiderea de a ne oferi un sprijin financiar rambursabil într-un moment crucial pentru Republica Moldova, valoarea și condițiile căruia le vom discuta în ședința de astăzi, înțelegând că efortul de reformă pe care îl depunem noi la Chișinău va avea succes atunci când noi vom fi susținuți în aceste demersuri inclusiv și financiar de cei mai fideli și mai apropiați prieteni ai Republicii Moldova", a spus Streleț.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta România Republica Moldova
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close