Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: România va susţine ridicarea „cât mai curând” a vizelor pentru Ucraina

Victor Ponta: România va susţine ridicarea „cât mai curând” a vizelor pentru Ucraina

Victor Ponta: România va susţine ridicarea „cât mai curând” a vizelor pentru Ucraina
de M.T.    |    02 Oct 2014   •   19:51
România va susţine ridicarea „cât mai curând” a vizelor pentru Ucraina, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, informează Agerpres.
 
„România susţine cât mai curând ridicarea regimului de vize pentru Ucraina, aşa cum s-a reuşit pentru Moldova”, a afirmat Ponta, în timpul vizitei pe care o efectuează la Kiev.
 
„Cred că această decizie trebuie luată la nivelul UE pentru cetăţenii ucraineni”, a adăugat premierul român, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ucrainean, Arseni Iaţeniuk, şi cu cel moldovean, Iurie Leancă.
 
Victor Ponta consideră că întâlnirea în trei de la Kiev este una „istorică”.
 
„Mulţumesc pentru invitaţia de a fi azi la Kiev într-o formulă istorică, pentru că nu am reuşit să găsim, într-o generaţie apropiată, un precedent asemănător”, a afirmat Ponta.
 
„Dacă cineva mă întreba până azi care sunt relaţiile dintre România şi Ucraina, aş fi putut spune «doar vecini». Îmi doresc ca de azi să spunem şi prieteni, nu doar vecini”, a mai precizat şeful guvernului de la Bucureşti.
 
Premierul a mai spus că semnarea Acordului privind micul trafic la frontieră ar trebui se fie „un prim semn de colaborare între România şi Ucraina”.
 
„Aproape două milioane de cetăţeni de pe cele două părţi ale frontierei vor putea beneficia de acest acord, incluzând aici şi reprezentanţii minorităţii ucrainene din România şi pe cei ai minorităţii române din Ucraina”, a subliniat Ponta.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close