Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Traian Băsescu este deja un personaj politic considerat nefrecventabil

Victor Ponta: Traian Băsescu este deja un personaj politic considerat nefrecventabil

Victor Ponta: Traian Băsescu este deja un personaj politic considerat nefrecventabil
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Mar 2012   •   11:02

Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, şi-a exprimat regretul faţă de faptul că intrarea României în spaţiul Schengen a fost din nou amânată şi a apreciat că unul dintre motive este faptul că şeful statului "este deja un personaj politic considerat nefrecventabil de liderii europeni", potrivit Agerpres.

Ponta spune că s-a bucurat de faptul că cele mai clare şi mai puternice voci care s-au ridicat în favoarea României au fost cea a lui Martin Schulz, preşedintele social-democrat al Parlamentului European, şi cea a doamnei Helle Thorning-Schmidt, premierul social-democrat al Danemarcei.

"Fac această afirmaţie pentru că poate crăpa de ruşine obrazul (dacă cumva există) unui europarlamentar intelectual al PDL care tot afirmă că socialiştii se opun", a arătat Victor Ponta, într-o postare pe blogul personal.

Preşedintele PSD a explicat care sunt motivele pentru care, în opinia sa, România nu a fost primită în Schengen.

'În primul rând, pentru că s-a opus Olanda. O acţiune la fel de incorectă şi bazată doar pe interese de politică internă ca şi cea a României faţă de Serbia! Ce ţie (poziţia Olandei) nu-ţi place, Serbiei nu-i face! Nu cred că poţi invoca ceva rău făcut de un partener dacă şi tu procedezi la fel. Iar consecinţele pe termen lung pentru ţara noastră cred că sunt negative. (...). Traian Băsescu este deja un personaj politic considerat nefrecventabil de liderii europeni, cum era Berlusconi înainte de demisie, iar gestul cu Serbia şi declaraţiile vadimiste cu Portul Rotterdam nu fac decât să confirme această impresie. Sunt convins că participarea la acest Consiliu European a premierului Ungureanu în locul lui Băsescu ar fi ajutat foarte mult. Păcat că grandomania unuia şi lipsa de curaj a celuilalt au stopat această rocadă benefică pentru ţară', a spus liderul social-democraţilor.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close