Antena 3 CNN Politică Videanu: Soluţia pentru traficul din Bucureşti este transportul în comun

Videanu: Soluţia pentru traficul din Bucureşti este transportul în comun

Videanu: Soluţia pentru traficul din Bucureşti este transportul în comun
10 Dec 2007   •   19:36

Nu există capitală europeană care să nu se confrunte cu probleme legate de trafic. Afirmaţia îi aparţine primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, care a fost invitat la ?Ştirea Zilei?, alături de ministrul Transporturilor Ludovic Orban. Soluţia pe care edilul Bucureştiului o vede este încurajarea transportului public, în detrimentul maşinilor personale. Dar este o responsabilitate triplă, este de părere Videanu. Primăriile de sectoare, Primăria generală şi Ministerul Transporturilor ? aceştia sunt cei care au în mâini traficul din Bucureşti şi care ar trebui, în consecinţă, să-şi împartă vina pentru situaţia actuală.

Lucru cu care este de acord şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Liberalul a explicat că va demara în 2008 o serie de proiecte la Centura Bucureştiului, pentru a fluidiza ?partea sa de trafic?.

Orban: Băsescu ar fi trebuit să demisioneze, nu Chiuariu
O altă problemă dezbătută în cadrul emisiunii a fost însă demisia ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu. Cel care ar fi trebuit să demisioneze este preşedintele Traian Băsescu, în niciun caz Tudor Chiuariu, a declarat Ludovic Orban. ?În cazul lui Băsescu nu e vorba de suspiciuni, ca la Chiuariu, ci de fapte?. Iar în sprijinul declaraţiilor sale, liberalul a adus cazul casei din Mihăileanu.

?Astăzi avem dosare politice, iar procurorii sunt direct subordonaţi lui Băsescu?, a continuat Orban. El a vorbit şi despre argumentul pe care Tudor Chiuariu l-a adus în sprijinul demisiei sale: ?ştiind că Băsescu nu are nicio limită, se aştepta să fie suspendat din funcţie?. Iar pe plan extern, un astfel de gest ar fi avut un impact extrem de nefavorabil pentru România, a conchis ministrul Transporturilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close