Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă: Domnul președinte a vorbit despre rezultatele președinției ca și cum ar fi contribuit la aceste rezultate

Viorica Dăncilă: Domnul președinte a vorbit despre rezultatele președinției ca și cum ar fi contribuit la aceste rezultate

Viorica Dăncilă: Domnul președinte a vorbit despre rezultatele președinției ca și cum ar fi contribuit la aceste rezultate
Sursa foto: Foto: Viorica Dăncilă/ Facebook
11 Iul 2019   •   10:33

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat deloc în acțiunile exercitate de România în timpul președinției rotative a Uniunii Europene, dar cu toate acestea a cules toate laudele din extern.

”Ceea ce ne-a întristat a fost faptul că a fost unii n-au avut încredere la început, inclusiv domnul președinte,

Dacă președintele țării tale nu are încredere în Guvernul țării sale este foarte greu să câștigi încrederea celor din extern. Acum lucrurile sunt altfel, pentru că toți ne-au felicitat și de la Bruxelles și partenerii noștri transatlantici.

Este o apreciere a muncii experților noștri și dacă Finlanda spunea la început că se oferă să preia președinția în locul nostru, iată că acum au nevoie de experți din România. Este o recunoaștere la nivel internațional a României.

Domnul președinte știa stadiul pregătirilor pentru președinția rotativă. I-am explicat că știm ce dosare trebuie preluate, că știu cum funcționează instituțiile europene, dar totuși a ieșit cu acele declarații care efectiv a generat o problemă de imagine.

Mai mult decât atât, am văzut că domnul președinte era foarte mulțumit de felicitările primite, dar el nu a colaborat cu noi. Pe anumite subiecte mă așteptam ca domnul președinte să se implice, să colaboreze, dar nu a fost așa.

Domnul președinte a vorbit despre rezultatele președinției ca și cum ar fi contribuit la aceste rezultate. Președintele nu cred că a avut multe implicații în ceea ce privește președinția rotativă, dar a primit felicitările, ceea ce nu este corect.”, a declarat Viorica Dăncilă, la DC News Live.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close