Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, replică pentru Iohannis: "Am văzut că a prins glas. Dar se teme de o confruntare cu mine. Eu sunt un om răbdător, încă îl aștept să găsească înțelepciunea "

Viorica Dăncilă, replică pentru Iohannis: "Am văzut că a prins glas. Dar se teme de o confruntare cu mine. Eu sunt un om răbdător, încă îl aștept să găsească înțelepciunea "

Viorica Dăncilă, replică pentru Iohannis: "Am văzut că a prins glas. Dar se teme de o confruntare cu mine. Eu sunt un om răbdător, încă îl aștept să găsească înțelepciunea "
13 Noi 2019   •   20:12

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a susținut o declarație de presă la sediul PSD în care a criticat decizia lui Klaus Iohannis de a refuza invitația la dezbaterea de după primul tur al alegerilor prezidențiale. 

"Am văzut că domnul Iohannis a prins glas. Am văzut singura conferință de presă din mandatul de președinte. Un moment de o aroganță monstruoasă și un dispreț total pentru democrație și pentru români. Am văzut un președinte de țară care ne spune că singura lui realizare a fost că a dat jos un guvern legitim, ales prin vot. Aceasta este performanța lui Iohannis. Vedem cum acest președinte încearcă să negocieze cu noi toți definiția democrației.

Domnule Iohannis, fac eu lumină pentru dumneavoastră. Vorbim astăzi despre doi candidați aleși prin votul românilor, care au intrat într-o competiție pentru președinția României. Ba mai mult, vorbim despre actualul șef de stat și fostul premier al țării numit în funcție chiar de dumneavoastră anul trecut. Pentru o țară întreagă, dar nu și pentru acest președinte, e normal, corect și democratic să existe o dezbatere directă, o confruntare de idei și programe între cei care vin și cer votul românilor pe 24 noiembrie.

În 2014, Klaus Iohannis ne spunea că o dezbatere între contracandidații din turul doi al alegerilor prezidențiale e absolut necesară și așteptată de toți românii. Se pare că multe s-au întâmplat în acești ani de mandat dacă acum ne spune că românii nu mai merită o astfel de dezbatere. Urmând această logică, ne putem aștepta ca președintele să ne spună curând că românii nu mai merită să-și exprime prin vot opțiunea politică dacă aceasta nu este PNL. 

Citiți și Klaus Iohannis, despre alegerile prezidențiale: "PSD a avut cel mai prost rezultat din ultimii 30 de ani. A reușit să ne ducă pe toți într-o stare de disperare"

De altfel, președintele le-a mulțumit doar celor care l-au votat pe dumnealui, ignorându-i pe cei care au mers la vot. Tot în această seară l-am văzut cum își arogă meritele pentru buna desfășurare a alegerilor din diaspora, deși știm cu toții că cele trei zile de vot, creșterea numărului de secții de votare și votul prin corespondență sunt meritele Guvernului Dăncilă.

Domnule Iohannis, cred că trăiți în altă lume. Cred că domnul Iohannis se vede stăpân într-o lume în care există doar PNL, deasupra celorlalți candidați, deasupra principiilor democrației și deasupra Constituției și se teme de o confruntare directă cu mine. E o dilemă. Sper să o lămurească domnul președinte curând. Realitatea este că o astfel de dezbatere ar demonta imediat propaganda și toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a PSD. Probabil de aici acest refuz pe care s-a tot chinuit să-l explice în mod ridicol și cu non-argumente până în acest moment. Eu sunt un om răbdător. Încă îl aștept pe domul Iohannis să găsească înțelepciunea, tăria și curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care românii o cer și o merită. 

Am văzut că domnul președinte, după guvernul său, comisarul său și parlamentul său, vrea și dezbaterea sa. Eventual la sediul PNL, cu membrii de partid. Eu îmi doresc ca domnul Iohannis să vină la o dezbatere în fața tuturor românilor, nu să țină un monolog. 

Subiectele de duminică: aţi promis că veţi renunţa la imunitate. De ce i-aţi minţit pe români; cum v-aţi făcut datoria de preşedinte dacă în timpul mandatului aţi stat mai mult în vacanţă?; credeţi că meritaţi votul românilor pentru al doilea mandat la care vă dă dreptul tocmai Constituţia, după ce aţi sfidat-o?; e normal să nu vă respectaţi în 5 ani angajamentele şi să veniţi acum să cereţi un al doilea mandat; credeţi că e normal să vorbiţi despre justiţie în timp ce dvs aveţi o problemă de corupţie cât casa?; în primele zile de la instalare, Guvernul PNL a anunţat că renunţă la subvenţii, că vrea să introducă noi taxe iar bugetarii să muncească până la miezul nopţii; acesta este Guvernul normal pe care vi-l doriţi?; de ce aţi luat în derâdere pactul naţional?; poate ne spuneţi adevăratul motiv al refuzului de a participa la dezbatere; există peste 9 milioane de motive pentru a participa la o dezbatere, pentru că sunt peste 9 milioane de români care au participat la primul tur al alegerilor; de ce nu aţi acordat nici măcar un interviu în această campanie şi de ce nu aţi participat în aceşti cinci ani la nicio emisiune televizată?; chiar nu vă îngrijorează absenţa dvs din costumul de preşedinte pe care îl purtaţi?

Îi rog pe români să îmi transmită şi alte întrebări pe care să i le adresez domnului Iohannis la dezbaterea de duminică la care sper să participe.

Ghinion, domnule Iohannis, românii văd această utilitate.

Vreau să am o dezbatere cu domnul Iohannis în faţa tuturor românilor şi care să fie la televiziunea publică tocmai pentru a fi urmărită de către toată lumea. 

Avem un preşedinte care a împărţit această ţară: PNL, Guvernul meu, românii mei din PNL. Eu vreau să îi am alături de mine pe toţi cei care cred că România merită un preşedinte al tuturor. Vorbeşte despre o guvernare dezastruoasă. Dacă să creşti salariile şi pensiile, să aduci România pe locul 2 în Europa la creştere economică, înseamnă că ori e de rea credinţă ori a fost informat greşit. Ceasul de care se vorbeşte este un ceas primit de la soţul meu şi valoarea sa nu depăşeşte 5.000 de euro, deci nu aveam de ce să îl trec în declaraţia de avere. O să aduc acest ceas şi vi-l pun la dispoziţie.

Am intrat doi candidaţi în turul doi. Fiecare are în spate un anumit număr de voturi. Eu nu-i cer să mă respecte pe mine, dar cer să-i respecte pe românii care au votat Viorica Dăncilă sau care au votat alte partide şi acum vor o dezbatere. Din 1989 încoace au existat dezbateri. De ce îi e frică domnului Iohannis? E jenant să-ţi fie frică de o dezbatere cu o femeie.Haideţi să mergem la dezbatere şi să vedem care e capacitatea fiecăruia dintre noi. Uitaţi-vă la discursul de astăzi al lui Klaus Iohannis. A făcut destule greşeli". 

Citiți și Klaus Iohannis regretă decizia numirii Vioricăi Dăncilă în funcția de premier. "Nu am bănuit că este așa. Recunosc că este o mega-dezamăgire pentru mine"

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close