Antena 3 CNN Politică Vlădescu, chestionat de PSD cum stă cu aroganţa: Nu sunt, deşi uneori par

Vlădescu, chestionat de PSD cum stă cu aroganţa: Nu sunt, deşi uneori par

Vlădescu, chestionat de PSD cum stă cu aroganţa: Nu sunt, deşi uneori par
Sursa foto: Sebastian Vlãdescu
07 Ian 2010   •   14:03

Experienţa trecută cu foşii miniştrii de finanţe i-au determinmat pe parlamentarii PSD să-l chestioneze pe actualul deţinător al acestui portofoliu dacă va da dovadă de aceeaşi aroganţă cu care predecesorii săi au trata pe membrii comsiiilor parlamentare de profil. Vlădescu a susţinut că nu este arogant, deşi uneori aşa pare.
Deputatul PSD Petre Petrescu l-a întrebat pe ministrul de Finanţe dacă va imita modul arogant în care foştii miniştri şi secretari de stat au tratat Comisia de buget-finanţe şi pe parlamentari.
Vlădescu a invitat parlamentarii la Ministerul de Finanţe pentrua constat că nici el, nici secretarii de stat nu sunt aroganţi, deşi uneori aşa pare.
"Ne aşezăm şi sunteţi bineveniţi la Ministerul de Finanţe oricând şi veţi vedea că nu sunt şi nu suntem aroganţi, deşi uneori pare acest lucru, ca să stăm şi să ne uităm la România şi să vedem care dintre Româniile pe care vrem să le ajutăm chiar putem să le ajutăm", a afirmat Sebastian Vlădescu.
Ministrul a admis că are o "listă lungă de dezamăgiri" legate de buget, dar că nu poate face nimic deocamdată pentru îmbunătăţirea acestuia. "Şi eu sunt dezamăgit de buget. Aş fi vrut să pot face un altfel de buget, să am disponibil pentru cheltuieli de capital 8% din PIB, să putem să dăm pentru modernizarea Sănătăţii 1-2 procente, să majorăm pensiile măcar cu inflaţia în acest an şi pensiile mici poate mai mult, să putem să creăm locuri de muncă prin programe active. Şi vă pot face o listă foarte lungă de dezamăgiri personale. Din păcate, nu pot. Şi, când spun că nu pot, nu înseamnă că nu se va putea niciodată. E ceva care astăzi nu se poate pentru că avem, aşa cum am menţionat, nişte restricţii", a arătat Vlăsescu.
În opinia sa există o Românie statică, "o Românie care are nevoie de ajutor şi va rămâne aşa, din păcate, pentru că nu vrea evolueze, de foarte multe ori pentru că este o Românie mai uşor manevrabillă care se încearcă să fie ţinută acolo, deşi se doreşte transformarea acestei ţări într-un stat european".
"Nu vom putea să ajutăm atât de mult cât ar trebui toate Româniile. Bugetul va reflecta o dorinţă a majorităţii parlamentare, în ceea ce priveşte dorinţele românilor sigur nu. Sunt mult mai mari şi sunt pe lista aceea de dezamăgiri comune. Nu vom putea să acoperim şi să împlinim toate dorinţele românilor", a conchis ministrul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sebastian Vladescu ministru finante PSD
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close