Antena 3 CNN Politică Vosganian: românii nu vor primi înapoi banii din taxa auto

Vosganian: românii nu vor primi înapoi banii din taxa auto

Vosganian: românii nu vor primi înapoi banii din taxa auto
06 Dec 2007   •   16:53

Guvernul îşi menţine decizia de a păstra taxa auto de primă înmatriculare şi nu are intenţia să returneze această taxă. Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat joi că persoanele care au plătit această taxă au făcut-o în virtutea unei legi care nu a fost contestată prin nicio hotărâre judecătorească. El a subliniat că doar după ce legislaţia privind taxa auto va fi modificată de Guvern se va putea discuta dacă România va intra sub incidenţa unei proceduri judecătoreşti cu Comisia Europeană. ?Până atunci, ca Guvern, nu avem nicio bază legală de a da aceste sume înapoi?, a precizat el.

Vosganian a arătat că până în februarie România va trebui să ajungă la un acord cu Comisia Europeană privind taxa auto şi s-a angajat ca până la sfârşitul lunii ianuarie Guvernul să legifereze noile modificări aduse taxei. Ministrul a subliniat însă că nu se va renunţa la această taxă.

?Atât premierul, cât şi eu am fost foarte clari: Guvernul nu îşi modifică punctul de vedere în legătură cu menţinerea acestei taxe. I-am comunicat, de asemenea, domnului comisar, în limbajul politicos care caracterizează UE, că declaraţiile domniei sale au stârnit o vie emoţie în România şi ne-am abţinut de la orice comentariu şi facem acest lucru în continuare până la elucidarea problemei. Atunci vom putea lămuri şi efectul în plan fiscal al taxei?. Aceasta este poziţia ministrului român Varujan Vosganian.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close