Antena 3 CNN Politică Wilfried Martens a fost ales preşedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani

Wilfried Martens a fost ales preşedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani

Wilfried Martens a fost ales preşedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani
17 Oct 2012   •   21:24

"Congresul PPE de la Bucureşti are toate şansele să rămână în istorie sub numele de Congres al celei de-a doua Unificări Europene. Pentru noi, Popularii europeni, unificarea deplină a Europei nu e o ambiţie goală. Unificarea trebuie să ducă la o Europă mai puternică, mai competitivă şi mai bună pentru cetăţenii ei. În Europa pe care o pregăteşte proiectul popular nu vor mai fi posibile şi nu vor mai fi admise derapajele bugetare, aventurile economice şi neglijarea normelor democratice", a afirmat Blaga, în discursul său, scrie Mediafax.

Lucrările Congresului popularilor europeni continuă cu un seminar despre creşterea economică şi incluziunea socială, la care vor participa comisari europeni precum Antonio Tajani - Industrie şi Antreprenoriat, Dacian Cioloş – Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Michel Barnier – Piaţă Internă şi Servicii, Johannes Hahn – Dezvoltare Regională.

UPDATE 21,42: Preşedintele Traian Băsescu a fost asaltat de jurnalişti şi operatori TV, pe holurile Palatului Parlamentului, miercuri seară, după ieşirea din sala lucrărilor Congresului PPE, el începând la un moment dat să alerge şi amintindu-le ziariştilor, râzând, că înoată în fiecare dimineaţă.
   
Preşedintele a părut nemulţumit de faptul că este asaltat de microfoane şi de camere video şi, pentru a ieşi din înghesuială, a început să alerge pe coridorul Palatului Parlamentului.
   
După aproximativ 20 de metri, Traian Băsescu s-a oprit şi le-a spus râzând jurnaliştilor: "Ştiţi că înot în fiecare dimineaţă". El afişa un tonus destul de bun, însă un jurnalist l-a întrebat dacă mai poate alerga.
    
"Nu puteţi voi cât pot eu", i-a răspuns Băsescu, râzând.

UPDATE 21,29:
Belgianul Wilfried Martens a fost ales preşedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani, la finalul primei zile a Congresului Popularilor Europeni de la Palatul Parlamentului, el fiind, de altfel, unicul candidat la funcţie. Martens a primit 91% de voturi favorabile din totalul celor exprimate.
   
El a anunţat că îl nominalizează pentru funcţia de secretar general al PPE pe spaniolul Antonio Lopez-Isturiz, acesta urmând să fie votat joi de delegaţii PPE.
   
De asemenea, vicepremierul şi ministrul de externe ceh, Karel Schwarzenberg, şi-a retras candidatura sa pentru una dintre cele 10 funcţii de vicepreşedinţi ai PPE. Numărul candidaţilor rămaşi în cursă rămâne astfel 13, printre aceştia aflându-şi şi românca Anca Boagiu.


UPDATE 21,11:
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, că organizarea Congresului PPE la Bucureşti este un mesaj foarte clar că Uniunea Europeană este foarte importantă pentru România, iar România este foarte importantă pentru UE.

De asemenea, acesta a afirmat că inegalitatea între ţările UE nu este sustenabilă, el subliniind că integrarea europeană este, potrivit Tratatului UE, "un proces de convergenţă".

El a dat exemple în acest sens divergenţele existente între statele din Zonei euro şi statele din afara acesteia, noii membri ai UE. "Da, avem nevoie de o integrare mai mare în Zona euro, dar acest proiect trebuie să fie o modalitate pentru o mai bună integrare, nu de a creea noi ziduri în Europa. Nu mai avem nevoie de ziduri", a spus Barroso.
   
Preşedintele CE a cerut solidaritate şi în ceea ce priveşte decizia legată de cadrul financiar UE pentru perioada 2014-2020.

El a mai ţinut să atragă atenţia că nu trebuie revenit la creşterea economică artificială dinainte de criza economică.

De asemenea, el a amintit de necesitatea ca statele UE să ia decizii asupra mai multor propuneri ale Comisiei Europene care pot aduce soluţii pentru creşterea ecomică responsabilă şi asigurarea resurselor financiare necesare, inclusiv cea privind instituirea taxei pe tranzacţiile financiare.

UPDATE 21,09
: Cancelarul german Angela Merkel le-a mulţumit miercuri, la Congresul PPE, preşedintelui Traian Băsescu şi lui Vasile Blaga că au permis reuniunea PPE la Bucureşti şi a arătat că acesta este un semnal că peste tot în Europa democraţia are câştig de cauză şi că principiile democraţiei sunt respectate.

În discursul său, Angela Merkel a menţionat realizările pe care le-au avut unele ţări, inclusiv ţara gazdă, arătând că preşedintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor chiar dacă acţiunile sale nu au fost întotdeauna populare.

UPDATE 20,21:
Premierul polonez, Donald Tusk, i-a avertizat pe delegaţii PPE aflaţi la Palatul Parlamentului, că şi Nicolae Ceauşescu "ţinea discursuri lungi în acest loc", liderul de la Varşovia cerându-le popularilor, în acelaşi timp, să nu mai accepte ipocrizia unora dintre politicieni.

UPDATE 20,17:
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară , la Congresul PPE, că România nu doreşte o Europă cu mai multe viteze sau crearea unui club de categoria a doua în Europa, format din state care nu sunt în Zona euro.

El a mai declarat că România nu îşi doreşte crearea unui club de categoria a doua în Europa, format din state care nu sunt în Zona euro.


UPDATE 20,07: Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, le-a mulţumit, miercuri seară, la Congresul PPE, preşedintelui PDL, Vasile Blaga, şi preşedintelui Traian Băsescu, pentru primirea făcută la Bucureşti, "spre deosebire de alţii, cărora le-a fost ruşine să se întâlnească aici şi au făcut-o la Bruxelles".

UPDATE 19,01
: Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să răspundă, pe holurile Palatului Parlamentului, la întrebările jurnaliştilor despre afirmaţiile premierului Victor Ponta privind reprezentarea la Consiliul European şi încălcarea Constituţiei prin venirea sa la reuniunea popularilor europeni.

UPDATE 17,57: Aproximativ 30 de persoane protestează în zona Palatului Parlamentului, Jandarmeria Capitalei intervenind pentru a securiza zona, în condiţiile în care manifestaţia nu este autorizată.

UPDATE 17,51
: Preşedintele Traian Băsescu şi cancelarul german Angela Merkel au avut, miercuri, la Palatul Parlamentului, unde se desfăşoară Congresul PPE, o întrevedere de aproximativ 10 minute. Cei doi oficiali s-au fotografiat împreună înainte de intrarea în sala de desfăşurare a lucrărilor Congresului.

UPDATE 17,34: Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, miercuri, fostului premier al Ucrainei Iulia Timoşenko, prin intermediul fiicei acesteia, Evghenia Timoşenko, cu care a avut discuţii la Cotroceni, suportul său total şi aprecierea pentru lupta politicianului ucrainean pentru democraţie.

UPDATE 17,25
: Angela Mekel a ajuns la Congresul PPE.

UPDATE 17,19
: Jose Manuel Barosso a ajuns la Palatul Parlamentului unde a fost întâmpinat de Vasile Blaga şi Kelemen Hunor.

UPDATE 17,16
: Traian Băsescu a ajuns la Congresul PPE.

UPDATE 17.12
: Jose Manuel Barosso a plecat de la Guvern, acesta urmând să se întâlnească cu preşedinele Traian Băsescu la Palatul Parlamentului.

UPDATE 16,53
: Angela Merkel a aterizat pe aeroportul  Otopeni, de unde se va deplasa direct la Palatul Parlamentului unde îşi va susţine discursul, după care va pleca spre Germania la fel de repede cum a şi venit, nu înainte însă de a avea o întâlnire între 4 ochi cu Traian Băsescu.

UPDATE 16,52: Preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat speranţa, la întâlnirea cu premierul Spaniei, Mariano Rajoy Brey, că după trecerea prin dificultăţi Spania va ridica micile restricţii pe care le-a introdus pe timpul crizei şi a mulţumit pentru modul în care sunt trataţi românii care lucrează în Spania.

UPDATE 16,41
: Jose Manuel Barroso a ajuns la Guvern pentru a discuta cu Ponta, înainte de Congresul PPE.











×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close