Antena 3 CNN Politică Zgonea: Nu este nevoie de o sesiune extraordinară pentru remanierea Guvernului

Zgonea: Nu este nevoie de o sesiune extraordinară pentru remanierea Guvernului

Zgonea: Nu este nevoie de o sesiune extraordinară pentru remanierea Guvernului
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Aug 2012   •   16:32

Valeriu, Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că, în opinia sa, nu este nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a trece cele patru nominalizări în posturile de miniştri în Guvernul Ponta.
   
"M-am uitat în măsurile trecute, nu cred că Parlamentul în acest moment are nevoie de o convocare extraordinară, dar vom judeca şi (dacă - n.r.) colegii mei vor decide aşa, pentru mine şi pentru domnul Filip e o chestiune foarte simplă să convocăm Parlamentul pentru a trece aceste patru nominalizări. Ele au suportul USL", a spus Zgonea.
   
El a precizat, referitor la demisiile lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre şi la remanierea Cabinetului Ponta, că premierul are mandatul Parlamentului să ia o decizie corectă în aşa fel încât Guvernul să fie eficient pentru cetăţeni.
   
"Deciziile nu afectează proiectul, angajamentul faţă de Parlament, ele nu fac altceva decât să eficientizeze actul de guvernare", a spus Zgonea.
   
Parlamentul se pronunţă în legătură cu învestirea unor miniştri doar în cazul în care aceste nominalizări schimbă componenţa politică a Cabinetului.
   

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close