Antena 3 CNN RO 3.0 Provocările viitorului pentru angajatori români. Salariaţii au nevoie să se axeze pe fericirea lor

Provocările viitorului pentru angajatori români. Salariaţii au nevoie să se axeze pe fericirea lor

În multe domenii, angajații români sunt tot mai greu de găsit, de mulțumit și de păstrat într-o companie. O adevărată revoluție se petrece sub ochii noștri. Piața forței de muncă și provocările viitorului apropiat sunt din ce în ce mai îngrijorătoare pentru angajatori.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   18:10

În cadrul Conferinţei RO 3.0 "Human Revolution. Resursele Umane - Parteneri în Construirea Viitorului", organizată de Antena 3 CNN, specialiştii au prezentat tendinţele angajaţilor, dar şi dorinţele acestora de la un loc de muncă.

Faţă de anii precedenţi, companiile au început să recruteze mult mai mulţi angajaţi aflaţi la început de drum, fără prea multă experienţă, arată datele specialiştilor.

În următoarea perioadă, angajatorii nu au de gând să acorde majorări salariale notabile dar mizează pe beneficiile acordate.

Deşi cei mai mulţi angajaţi preferă locurile de muncă de acasă, companiile renunţă la acest mod de lucru. Mulți se întreabă cum va arăta modul de lucru. Doar 11% dintre angajatori își propun să păstreze regimul de lucru remote.

O altă componentă importantă pentru a atrage angajaţi este atenţia la starea de spirit a acestora. Companiile trebuie să ia în considerare că salariaţii au nevoie să se axeze pe fericirea lor.

Conferinţa "Human Revolution. Resursele Umane - Parteneri în Construirea Viitorului" a fost organizată de Antena 3 CNN, alături de cotidianul Jurnalul, în cadrul proiectului RO 3.0.

×
Subiecte în articol: angajatori salariati romani fericire
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close