Antena 3 CNN RO 3.0 Șapte noi parcuri industriale în Maramureș: Vor fi create aproape 5.000 de locuri de muncă

Șapte noi parcuri industriale în Maramureș: Vor fi create aproape 5.000 de locuri de muncă

Aproape 5.000 de locuri de muncă vor fi create, în perioada imediat următoare, în județul Maramureș, prin intermediul celor 7 parcuri industriale ce vor oferi nu doar facilități de infrastructură investitorilor ci și sprijin financiar între 200.000 și 2,5 mil euro per proiect.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2024   •   14:45

Înființarea parcurilor industriale s-a dovedit că este nucleul în jurul căruia se poate dezvolta o întreaga comunitate.

Anunțurile au fost făcute în conferința parcului industrial "Noua Poartă Maramureșeană pentru Investiții și dezvoltare", organizată la Baia Mare de Antena 3 CNN.

"Se vor dezvolta aproximativ cinci mii de locuri de muncă. Ceea ce e foarte important e că locurile de muncă vor fi în fiecare parte a județului Maramureș. Practic vom atinge scopul fondurilor europene.

Economia va crește pe fiecare zonă a județului Maramureș și maramureșenii, atât din țară, cât și din străinătate, vor avea posibilitatea să se dezvolte aici, acasă. Asta este patriotismul economic, adică prin aceste fonduri să putem să ajutăm.

Pentru oamenii de afaceri din regiune nu este importantă doar finanțarea sau facilitățile", a spus președintele consiliului județean Maramureș, Ionel Bogdan.

"Mă bucur că avem un dialog tot mai accentuat între autoritățile locale și mediul de business. Intrăm într-o zonă de normalizare. Obiectivele propuse la nivelul județului Maramureș pentru sprijinirea investiților au deja un calendar accelerat de realizare", a spus Ciprian Borșa.

În paralel cu aceste parcuri industriale se va investi și în infrastructură, iar mai multe drumuri județene urmează să fie reabilitate.

×
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close