Antena 3 CNN RO 3.0 Este nevoie de o revoluţie în domeniul forţei de muncă. Specialiştii în Resurse Umane cer un proiect de ţară

Este nevoie de o revoluţie în domeniul forţei de muncă. Specialiştii în Resurse Umane cer un proiect de ţară

România asistă la o revoluţie a forţei de muncă. Lipsa resursei umane este cea mai mare îngrijorare a autorităţilor, dar și a marilor companii, precum și a reprezentanţilor din domeniul academic. Actori importanţi ai acestor domenii au luat parte la cel mai spectaculos eveniment dedicat forței de muncă, organizat de Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2024   •   11:30

Forţa de muncă calificată și autohtonă este cea mai bună soluţie pentru a creşte productivitatea şi a obţine rezultate într-un timp cât mai scurt, atrag atenţia reprezentaţii marilor companii din domeniul construcţiilor. Aceştia subliniază însă că, nu de puține ori, angajaţii din afara Uniunii Europene sunt singurii disponibili.

"În ultimii 5 ani, 7 ani a trebuit să începem să apelăm din ce în ce mai mult la forță de munca adusă din afara Uniunii Europene, în special din Asia. În domeniul construcțiilor, unde lucrează foarte mulți oameni, este necesar un proces de tehnologizare accentuată.

Recomandare din top articole

Pentru acest lucru ne trebuie o forță de muncă foarte calificată, din ce în ce mai calificată din Asia. Nu întotdeauna obținem această forță de muncă calificată, din păcate", a spus Cristian Erbașu, director General Construcții Erbașu.

Criza personalului calificat din ţara noastră schimbă deja complet strategiile marilor lanţuri de magazine.

Una dintre cele mai mari companii farmaceutice din țara noastră recrutează forţă de muncă încă de pe băncile liceului. Este motivul pentru care a înfiinţat o academie proprie şi a încheiat deja noi parteneriate.

Este nevoie de o revoluţie în domeniul forţei de muncă, sunt de părere reprezentanţii mediului academic românesc.

"Suntem pregătiți să punem pe masa decidenților un proiect de țară. Poate că e mult, ceea ce spun, dincolo de NATO, dincolo Uniunea Europeană, dincolo de OECD, foarte important e, noi credem că un proiect major de țară este care să nu aibă culoare politică, care să n-aibă să fie sprijinit de toată lumea", a spus Mihnea Cosmin Costoiu, Rector la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica.

Schimbările majore în domeniul forţei de muncă au fost dezbătute în cadrul Conferinţei "Human Revolution. Resursele Umane - Parteneri în Construirea Viitorului", marca Antena 3 CNN, organizată în cadrul proiectului RO 3.0.

×
Subiecte în articol: conferinta piata muncii
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close