Antena 3 CNN RO 3.0 Marii retaileri, producători de alimente și procesatorii, față în față cu miniștrii Guvernului Ciolacu | Conferinţă RO 3.0 powered by Kaufland

Marii retaileri, producători de alimente și procesatorii, față în față cu miniștrii Guvernului Ciolacu | Conferinţă RO 3.0 powered by Kaufland

Marii retaileri, producătorii de alimente şi procesatorii români sunt pentru prima dată împreună în plină criză a preţurilor şi, totodată, sunt faţă în faţă cu miniştrii guvernului Ciolacu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2024   •   10:52

Locul de întâlnire este platforma R0 3.0 lansată de Antena 3 CNN, iar conferinţa de astăzi, "Gustul Viitorului - Industria alimentară şi retailul pentru următorii 7 ani", va da răspuns marilor întrebări: Ce vom mânca peste 7 ani, ce va mai fi românesc la raft şi în farfurie sau cât de scumpă va fi hrana?

De la această conferință vom afla previziuni importante pentru următorii ani, pentru că vor fi prezenți atât miniștri cu portofolii extrem de importante din Guvernul condus de Marcel Ciolacu, dar și reprezentanți din industria de retail, din producție sau din zona de procesare.

”Ne-am adunat aici ca să aflăm. E, fără îndoială, întrebarea pe care mulți dintre noi și-o pun de fiecare dată când intră într-un magazin. Oare data viitoare o să mai găsesc produsele pe care sunt obișnuit să le cumpăr? Oare ele vor fi de import sau vor fi românești? Oare vor costa mai mult sau o să-mi permit?

Fără îndoială că sunt doar câteva dintre lucrurile la care o să căutăm astăzi răspunsurile, împreună cu reprezentanții industriilor de profil, cu cei din retail, cu cei din producția de alimente din zona de procesare, acolo unde știm că avem nevoie de plus-valoare și tot timpul spre asta am încercat să ne îndreptăm cu întrebările. De ce producem hrană pe care o dăm la export, fără valoare adăugată, și de ce aducem în țară alimente pe care am putea să le avem de aici, din România? Ce se întâmplă cu plafonarea? Continuă sau nu continuă?

Desigur, programul guvernamental, o să ne spună miniștrii care vor fi prezenți aici cât de reală este competiția sau dacă sunt piedici. O să ne spună președintele Consiliului Concurenței, fără de care, sigur că piața n-ar putea să funcționeze corect. Foarte important, îi vom avea și pe reprezentanții fermierilor și pe cei din industria care se confruntă și cu problema importurilor. Sunt foarte multe provocări și la nivel global cărora România trebuie să le facă față și să vedem cât de pregătiți suntem pentru ele, astfel încât să fim sustenabili, competitivi și, fără îndoială, și sănătoși”, a explicat Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: retaileri conferinta
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close