Antena 3 CNN Sport Alte sporturi CM de Atletism: Nicoleta Grasu, locul 8 în finala la aruncarea discului

CM de Atletism: Nicoleta Grasu, locul 8 în finala la aruncarea discului

CM de Atletism: Nicoleta Grasu, locul 8 în finala la aruncarea discului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    28 Aug 2011   •   15:36

Nicoleta Grasu nu a reuşit să reediteze performanţa din 2009, atunci când a terminat pe locul 3 la aruncarea discului şi a adus singura medalie a României la Campionatele Mondiale de la Berlin, terminând finala de la Daegu doar pe poziţia a opta.

 
Cea mai bună aruncare a atletei de 40 de ani a măsurat 62,08 metri, reuşită la a treia aruncare.
 
Proba a fost câştigată de chinezoaica Li Yanfeng, care a aruncat 66,52 metri, poziţia a doua fiind ocupată de Nadine Muller, din Germania, cu o performanţă de 65,97 metri. Cubaneza Yarelis Barrios a reuşit 65,73 metri şi a obţinut medalia de bronz.
 
Într-o altă finală feminină care a avut loc duminică, cea de la lungime, americanca Brittney Reese şi-a păstrat titlu cucerit în urmă cu doi ani la Berlin, reuşind să sară din prima încercare 6 metri şi 82 de centimetri. Pe poziţia a doua s-a clasat rusoaica Olga Kucherenko, cu 6,77 metri, iar podiumul a fost completat de Ineta Radevica (Letonia), cu o performanţă de 6,76 metri. 
 
Cea de-a doua medalie de aur a delegaţiei Statelor Unite a fost adusă de Trey Hardee, care a câştigat proba de decathlon cu 8.607 puncte. Este al doilea titlu mondial consecutiv pentru atletul american, care a fost urmat de compatriotul său Ashton Eaton (8.505 puncte) şi de cubanezul Leonel Suarez (8.501 puncte).
 
În afară de descalificarea lui Usain Bolt, o mare surpriză s-a produs şi în finala masculină a probei de 10.000 de metri, acolo unde etiopianul Kenenisa Bekele, de patru ori campion mondial şi de două ori campion olimpic, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei accidentări. Titlul a rămas însă în Etiopia, cursa fiind câştigată de Ibrahim Jeilan, cronometrat în 27 de minute 13 secunde şi 81 de sutimi.
 
Medalia de argint a fost câştigată de britanicul Mo Farah, care a fost depăşit pe ultima sută de metri, în timp ce un alt sportiv etiopian, Imane Merga, a terminat pe locul 3. Surprinzător, atleţii kenyeni au rămas cu toţii în afara podiumului.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close