Antena 3 CNN Sport Emil Hossu-Longin, despre hocheiștii care au cântat imnul secuiesc: "O exagerare! Jucătorii n-au fredonat imnul, ci doar au asistat la momentul galeriei"

Emil Hossu-Longin, despre hocheiștii care au cântat imnul secuiesc: "O exagerare! Jucătorii n-au fredonat imnul, ci doar au asistat la momentul galeriei"

Emil Hossu-Longin, jurnalist TVR, a văzut momentul care a inflamat spiritele după meciul de hochei Ungaria-România și a explicat pentru gsp.ro întregul context.

Emil Hossu-Longin, despre hocheiștii care au cântat imnul secuiesc: "O exagerare! Jucătorii n-au fredonat imnul, ci doar au asistat la momentul galeriei"
Sursa foto: gsp.ro
de Silvia Preda    |    10 Mai 2022   •   22:38

Un singur ziarist român a fost acreditat la Campionatul Mondial de hochei din Slovenia: Emil Hossu-Longin, jurnalist la TVR. Acesta a vorbit despre momentul în care coechipierii de etnie maghiară din naționala României au cântat imnul secuiesc, alături de galeria Ungariei.  

"Eu nu i-am văzut pe jucători cântând imnul respectiv. Ei doar au stat în fața galeriei când se fredona acel cântec, e o tradiție a lor, nu ceva provocator", a spus el. 

"Jucătorii nu au cântat nimic! Eu nu i-am văzut cântând. Apoi, ca să detaliez un pic, momentul respectiv s-a repetat la finalul fiecărei partide. Este, de fapt, un obicei moștenit din campionatul intern: suporterii din Miercurea Ciuc și din împrejurimi cântă acest cântec, iar jucătorii de origine maghiară stau pe gheață și se uită la galerie. E felul lor de a le mulțumi fanilor pentru susținere", a relatat Emil Hossu-Longin.

"La meciurile României au fost vreo 70 de suporteri, cam așa. Dintre ei, 50-60 erau toți veniți din aceeași zonă, Harghita - Covasna. Și la fiecare final de meci a fost acest ritual. În hochei nu se cântă imnurile la început, ci după meci, când se intonează doar imnul echipei câștigătoare. Noi n-am câștigat niciun meci, nu s-a intonat imnul României, dar există acest obicei ca jucătorii să vină în fața galeriei, iar suporterii să fredoneze acel cântec al Ținutului Secuiesc. Așa a fost la toate cele 4 meciuri, nu doar la ultimul, cel care a declanșat scandalul", a mai spus el pentru gsp.ro.

Despre faptul că gestul coechipierilor de etnie maghiară nu ar fi fost unul potrivit, fiind vorba despre un meci al echipei naționale contra Ungariei, jurnalistul TVR a apreciat că s-a exagerat cu speculațiile.

Citește tot articolul pe gsp.ro.
 

×
Subiecte în articol: Emil Hossu-Longin hochei hocheişti
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close