Antena 3 CNN Sport FIFA va cere fiecărei țări să numească un stadion în onoarea lui Pelé

FIFA va cere fiecărei țări să numească un stadion în onoarea lui Pelé

Președintele FIFA, Gianni Infantino, dorește ca fiecare națiune să numească un stadion de fotbal după Pele pentru a onora legenda braziliană care a murit la vârsta de 82 de ani săptămâna trecută.

FIFA va cere fiecărei țări să numească un stadion în onoarea lui Pelé
Sursa foto: getty images | Lars Baron / Staff
de Ştefan Petrică    |    02 Ian 2023   •   18:30

Pelé, marele Braziliei care a câștigat de trei ori Cupa Mondială și a marcat peste 1.000 de goluri, a murit joia trecută la vârsta de 82 de ani.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care se află în Brazilia pentru înmormântarea lui Pelé, a declarat reporterilor locali: "Vom cere fiecărei țări din lume să numească unul dintre stadioanele lor de fotbal cu numele Pelé”.

"Pot spune că vom cere tuturor federațiilor din lume, 211 țări, să își numească un stadion după Pele. Cred că tinerii, viitoarele generații, trebuie să știe cine a fost Pele și bucuria pe care a oferit-o lumii", a spus Infantino.

În cursul zilei de luni, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Pele a fost depus pe Vila Belmiro, stadionul echipei Santos.

Acolo va avea loc un priveghi de 24 ore.

După cele 24 de ore alocate priveghiului, sicriul va fi transportat la Necropola Memorială Eucumenica, pentru înmormântarea care a fost programată marți.

 

×
Subiecte în articol: FIFA Pele
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close