Antena 3 CNN Sport Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă: "Un nou capitol este gata să înceapă odată cu noul an"

Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă: "Un nou capitol este gata să înceapă odată cu noul an"

Gimnasta Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din sport. În vârstă de 25 de ani, sportiva a fost calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, însă o gravă accidentare la gleznă a împiedicat-o să evolueze.

Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă: "Un nou capitol este gata să înceapă odată cu noul an"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    16 Dec 2021   •   22:28

Larisa Iordache, sportiva născută la București și legitimată la CS Dinamo, a scris pe pagina ei de socializare: 

"Cazi, dar te ridici!
Azi este nimeni, însă mâine este campionul lumii.

Totul este o alegere, o alegerea de a fii cel mai bun pentru tine și în sufletul tău. Asta am învățat în cei 20 de ani pe care i-am petrecut în sala de gimnastica.

Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă

Azi închei acest capitol frumos din viața mea. Mă simt împăcată și mulțumită cu alegerea pe care am făcut-o!

Este timpul pentru o viață normală și un pic mai liniștită.
Am pus cipici de o parte, costumul în dulap și tot ce am trăit până acum într-un sertar micuț, acolo în inima și mintea mea.

Aș vrea să spun multe însă nu îmi pot aduna cuvintele pentru o singură postare. Vreau să știți că vă apreciez pe voi, cei ce mă urmăriți cu drag, îmi scrieți și îmi transmiteți gânduri pozitive.

Și vreau să mulțumesc persoanelor ce chiar mi-au dorit binele, măcar odată în acești 20 de ani de când am început gimnastica!

Un nou capitol este gata să înceapă odată cu noul an", a conchis Larisa Iordache.

Larisa Iordache a reprezentat România la Jocurile Olimpice din 2012 și 2020.

Presa din România s-a referit la Iordache ca fiind "Noua Nadia" încă din 2008, când avea 12 ani, datorită abilităților și potențialului său.

În primul său an de competiție ca senior, Iordache a câștigat două medalii de aur la Campionatele Europene din 2012, cu echipa și la sol.

Ea a obținut apoi o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de vară din 2012, în concursul pe echipe.

Larisa Iordache este medaliată cu bronz la sol, în 2013, medaliată cu argint în 2014 la sol și la individual și la sol și medaliată cu bronz la individual în 2015, toate la Campionatele Mondiale.

Iordache a fost campioană europeană în 2013 la bârnă și cea mai de succes gimnastă la Campionatele Europene din 2014, câștigând aurul cu echipa și la individual la sol, argintul la bârnă și bronzul la sărituri.

Ea a câștigat bronzul la bârnă la Campionatele Europene din 2017, desfășurate la Cluj-Napoca.

În 2020, ea a revenit după o pauză de trei ani, pentru a câștiga medalii de aur la bârnă și la sol la Campionatele Europene din 2020, alături de un argint cu echipa și la individual la sărituri.

În total, Larisa Iordache a câștigat șaisprezece medalii la Campionatele Europene, ceea ce o face a doua cea mai decorată gimnastă la nivel european, după Svetlana Khorkina.

De asemenea, Larisa Iordache este de douăsprezece ori medaliată cu aur la Cupele Mondiale și campioană la Universiada din 2017 la sol.

×
Parteneri
Anunț important pentru români: ”Prețul polițelor RCA nu va crește”
x close