Antena 3 CNN Sport O sportivă olimpică fără sponsor a lucrat într-un supermarket pentru a-și permite deplasarea către Tokyo. Aceasta a depășit orice așteptări și a devenit faimoasă

O sportivă olimpică fără sponsor a lucrat într-un supermarket pentru a-și permite deplasarea către Tokyo. Aceasta a depășit orice așteptări și a devenit faimoasă

Australianca Riley Day și-a finanțat visul olimpic lucrând la magazinul local Woolworths, după ce nu a reușit să semneze cu niciun sponsor.

O sportivă olimpică fără sponsor a lucrat într-un supermarket pentru a-și permite deplasarea către Tokyo. Aceasta a depășit orice așteptări și a devenit faimoasă
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    06 Aug 2021   •   17:10

Jocurile Olimpice reunesc sportivi din întreaga lume și multe domenii diferite ale vieții - dar puțini lucrează zilnic într-un supermarket.

Riley Day, sportiva din Australia care a participat la proba de atletism de la Tokyo și-a finanțat visul așezând alimente pe rafturile magazinului local de produse alimentare Woolworths.

După ce a concurat la 200 de metri la Campionatele Mondiale din 2017 și la Jocurile Commonwealth din 2018, tânăra de 21 de ani nu este străină de marea scenă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Day s-a calificat la Tokyo, iar după aceea se pare că a avut niște probleme fizice de epuizare, din cauza efortului ei uriaș de a face cursa într-un timp care să îi permită calificarea la olimpiadă.

Aceasta își cunoștea problemele legate de condiția fizică și a declarat înainte de olimpiadă: „Jocurile Olimpice nu vor schimba cât de potrivită sunt, cât de rapidă sunt și cât de bine alerg. Așa că mă simt mult mai relaxată acum ”.

Dar, prin multă muncă, a reușit calificarea în semifinale unde a cunoscut faima.

Cel mai bun timp personal de 22.56, deși nu a fost suficient pentru a câștiga un loc în finală, după ce a ajuns pe locul patru, în spatele vedetei jamaicane Shelly-Ann Fraser-Pryce, a fost îndeajuns de bun încât să o uimească atât pe tânără, cât și pe fanii ei de acasă. 

Day a remarcat la Channel 7, imediat după cursă: „Sfinte! A fost o cursă mult mai bună decât în ​​această dimineață. Vreau să fiu cea mai bună și nimic nu mă va împiedica să fiu cel mai bună.”

Day refuză să își dea demisia de la supermarket și, în continuare fără un sponsor, a îndemnat noii fani să o urmeze online.

Ea a adăugat: „Dacă vreți să mă urmați în călătoria mea, Instagram-ul meu este @_rileyday. Aici postez majoritatea lucrurilor, așa că, dacă doriți să continuați să îmi fiți alături, acolo este locul. ”

Apelul a avut efectul dorit, deoarece următorii ei au crescut cu 25.000 în doar o jumătate de oră.

La trei zile după semifinală, Day are acum 89.000 de fani pe Instagram.

Susținătorii au solicitat ca un sponsor să intervină și să-i ofere sportivei o finanțare mai bună pentru a vâna o medalie.

Sportiva ar fi promis că va rămâne la Woolworths, în timp ce va studia pentru o diplomă de afaceri în management sportiv la Universitatea Griffith.

Magazinul a scris înainte de cursa acesteia, în cadrul unui comunicat: „Riley Day, propriul nostru membru al echipei, reprezintă cu mândrie Australia la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astăzi o vom înveseli în sprintul de 200 de metri. Riley este un membru al echipei adorat în magazinului nostru din regiunea Queensland și este cunoscută pentru faptul că a depus eforturi suplimentare pentru clienții noștri. În ultimele 18 luni, ea l-a ajutat săptămânal pe localnicul John, care are deficiențe de vedere, în vârstă de 90 de ani, la magazinul nostru. Aceasta chiar i-a memorat lista de alimente preferate și îl sună duminica, dacă el nu se prezintă la magazinu. Când ambițioasa tânără de 21 de ani, poreclită Beaudesert Bullet nu alimentează stocuri sau nu ne ajută clienții, lucrează neobosit pe pistă, antrenându-se cel puțin trei ore pe zi, șase zile pe săptămână. Suntem mândri să vedem că unul dintre membrii echipei noastre reprezintă Australia pe scena mondială. Noroc Riley, abia așteptăm să te vedem pe pistă! ”.

×
Subiecte în articol: Australia Riley Day Tokyo
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close