Antena 3 CNN Externe SUA: 12 morţi după un schimb de focuri la o bază militară din Texas (VIDEO)

SUA: 12 morţi după un schimb de focuri la o bază militară din Texas (VIDEO)

SUA: 12 morţi după un schimb de focuri la o bază militară din Texas (VIDEO)
Sursa foto: fort hoods
06 Noi 2009   •   00:37

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 31 rănite joi, după un schimb de focuri la baza militară din Fort Hood, Texas, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei, generalul Bob Cone, după ce doi soldaţi ar fi deschis focul, transmit agenţiile de presă.
Generalul a confirmat că un atentator a fost împuşcat.
Preşedintele american Barack Obama s-a declarat ?îngrozit? că soldaţii americani trebuie să se confrunte acasă cu o asemenea situaţie.
Fort Hood este cea mai mare unitate miliară din SUA. Baza găzduieşte 218.000 persoane, incluzând 40.000 de soldaţi, militari în retragere şi membri ai familiei.
Senatorul Kay Bailey Hutchison din Texas declara că unul din cei care au tras ar fi fost arestat, iar un altul ar fi încă în libertate. Aceasta arăta că în această bază ar fi fost primiţi soldaţii care urmau să plece în Irak şi Afganistan.
Informaţii de ultimă oră furnizate de CNN arătau că trăgătorul era un soldat, care a fost omorât, iar alţi doi soldaţi ar fost reţinuţi, conform generalului Bob Cone. Acesta preciza că s-ar putea ca un al partulea trăgător să fie implicat.
"Aceştia sunt bărbaţi şi femei care au luat decizia altruistă şi curajoasă de a risca şi uneori de a-şi da viaţa pentru a ne proteja pe restul zilnic. Este destul de greu când îi pierdem pe aceşti curajoşi american în bătăliile din afară. Este îngrozitor câmd se găsesc sub foc la o bază americană pe pământ american," declara Barack Obama la aflarea veştii.

Agenţii FBI au început deja o anchetă în acest caz.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat armata americana
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close