Antena 3 CNN Timp liber 5 sfaturi simple pentru a te bucura din plin de viață

5 sfaturi simple pentru a te bucura din plin de viață

Cu muncă, copii și alte obligații zilnice, uneori este dificil să găsești timp și pentru tine. Prins în acest vârtej, ajungi să uiți de tine și, în aceste condiții, o cădere de nervi nu este niciodată departe.

5 sfaturi simple pentru a te bucura din plin de viață
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   14:15

Cu toate acestea, să fii doar tu cu tine din când în când, să-ți oferi mici plăceri egoiste este esențial pentru bunăstarea ta generală. Iată așadar câteva sfaturi care te pot ajuta să te bucuri din plin de viață, atunci când îți faci timp să asculți cu atenție ce îți spun mintea și corpul.

1. Acordă-ți timp din când în când pentru micile plăceri

Nu există nimic mai rău decât frustrarea de a te simți la un moment dat cu moralul la pământ. Așadar, un prim pas este să renunți la frustrări și să îți acorzi dreptul de a-ți face din când în când câte o plăcere. Poate că este vorba despre acea vopsea de par pe care voiai de mult să o încerci, dar nu ai găsit niciodată destul timp liber să ajungi la un coafor. Fie că este vorba despre o seară la teatru, la film sau o pereche de pantofi la care visezi de mult să ți-i cumperi. Din când în când, acordă-ți dreptul de a te abate puțin de la dieta zilnică și să mănânci o prăjitură (sau două!), fără să numeri caloriile. Și fără să te simți vinovată că ți-ai acordat aceste momente de respiro.

Să găsești timp pentru tine înseamnă și să te distrezi!

2. Bucură-te de momentul prezent

Să găsești timp pentru tine înseamnă mai presus de toate să înveți să te bucuri de fiecare moment al vieții tale, fără să-ți pui o mie și una de întrebări. Dacă am petrece mai puțin timp pe gânduri, am avea mai mult timp să facem ceva plăcut pentru noi. De multe ori, prinși între trecut și viitor, uităm să ne bucurăm de momentul prezent. Dar ceea ce este important este tocmai ceea ce se întâmplă aici și acum. Pentru că ceea ce s-a făcut s-a făcut și nu avem idee ce se va întâmpla în viitor.

Învață să apreciezi fiecare moment din viața ta repetându-ți “Sunt bine acum”.

3. Acceptă să nu fii un robot

A fi perfect la serviciu, acasă, pe stradă. Pe scurt, să fii perfect 24 de ore pe zi este imposibil. Mai presus de toate, nu petrece prea mult timp la serviciu, altfel vei risca să-ți neglijezi viața privată. Este calea spre alte frustrări și tristețe. La fel se întâmplă și dacă investești mai mult timp în viața de cuplu și proiectele de lucru rămân în așteptare. Și asta poate aduce o doză de nefericire și neîmplinire. Soluția ? Ascultă-te și ia atitudine. Pentru a ajunge la un echilibru, trebuie să impui anumite limite de timp și să le respecți.

Nu ești un robot capabil să faci totul mereu, nimeni nu este.

4. Fixează-ți obiective

Pentru a-ți gestiona timpul, trebuie să-ți stabilești obiective, să ai proiecte. Când știi exact ce vrei să faci și unde vrei să ajungi, este mai ușor să-ți oferi și mijloacele pentru a realiza asta. A avea un plan de acțiune este secretul pentru a avansa. Așa că, de acum înainte, propune-ți provocări: începe o nouă activitate sportivă, termină un dosar urgent înainte de data programată și de ce nu, fă o călătorie în jurul lumii.

Totul este o chestiune de organizare și voință

5. Încetează să te plângi

Cât timp pierdem în fiecare zi plângându-ne mereu de ceva? De acum înainte, încearcă să vezi sau să găsești ceva pozitiv în fiecare situație. Antrenându-ți creierul în acest sens, în cele din urmă o va face singur. În loc să te plângi pentru că ești obosită, de ce să nu te culci mai devreme. În loc să te plângi că plouă și nu ai umbrelă, râzi și dansează în ploaie, pentru că oricum părul tău nu era spălat. Foarte repede, vei realiza că ai mult mai mult timp pentru a-ți face mici plăceri!

Ruminarea necesită energie...

Cheia bunăstării tale este să te răsfeți cât mai mult posibil și pur și simplu să te bucuri de viață! Așa că sarcina ta astăzi este să-ți promiți că vei începe să-ți acorzi timp în fiecare zi pentru ceva care te face cu adevărat să te simți bine. Fără scuze! Chiar dacă sunt doar 5 minute pentru a-ți completa jurnalul. Merită!

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close