Antena 3 CNN Timp liber Film A început cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes

A început cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes

A început cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes
Sursa foto: Foto: europaplus.tv
11 Mai 2011   •   21:04

Vedetele marelui ecran îşi dau întâlnire miercuri seară la Cannes, unde se dă startul celei de-a 64-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film. După ediţia, nu foarte strălucită, din 2010, organizatorii cred că au regăsit, în acest an, reţeta succesului: multe vedete de la Hollywood, filme apreciate de critici în competiţie şi filme pentru marele public, în afara competiţiei. Din cadrul festivalului nu vor lipsi nici producţiile româneşti.

Veteranul Woody Allen va deschide competiţia de anul acesta cu lungmetrajul "Midnight in Paris". Deşi proiectată în afara competiţiei, pelicula, care o are în distribuţie pe Carla Bruni Sarkozy, se numără printre cele mai aşteptate de marele public. Deşi prima doamnă a Franţei nu va putea fi prezentă, publicul va putea să se delecteze cu alte prezenţe de top printre care Jude Law, sau preşedintele juriului, Robert de Niro.

Johnny Depp şi Penelope Cruz vor fi şi ei prezenţi la eveniment, la fel ca şi Brad Pitt şi Sean Penn, care vor reprezenta pelicula lui Terrence Malick's ,"The Tree of Life." Jodie Foster va participa la festival în dublu rol: de actriţă şi regizor.

Cel mai recent film al lui Cătălin Mitulescu, "Loverboy", va fi prezentat în secţiunea "Un certain regard". Un alt regizor de origine română, Radu Mihăileanu, este prezent chiar în selecţia oficială cu ultima sa peliculă, "La Source des Femmes". Ţara noastră mai participă la festival cu un amplu program de scurt-metraje şi un impresionant stand de prezentare.

Un alt film din afara competiţiei care stârneşte deja mult interes este un documentar despre moartea prinţesei Diana, intitulat "Unlawful Killing". Filmul conţine şi o fotografie inedită a regretatei prinţese, făcută la scurt timp după accidentul în care a murit.

×
Subiecte în articol: Cannes miercuri deschidere
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close