Antena 3 CNN Timp liber Film Angelina Jolie, sprijinită de premierul Cambodgiei în realizarea noului ei film

Angelina Jolie, sprijinită de premierul Cambodgiei în realizarea noului ei film

Angelina Jolie, sprijinită de premierul Cambodgiei în realizarea noului ei film
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Sep 2015   •   12:54

Actriţa americană Angelina Jolie beneficiază de sprijinul total al premierului cambodgian Hun Sen în privinţa realizării noului ei film, un lungmetraj despre atrocităţile comise de khmerii roşii în această ţară, informează contactmusic.com.
   
Vedeta hollywoodiană şi premierul acestei ţări din Asia s-au întâlnit în cursul zilei de joi. Vedeta americană, care l-a adoptat pe fiul ei Maddox, în vârstă de 14 ani, dintr-un orfelinat din Cambodgia, în 2002, a revenit în ţara natală a fiului ei pentru a turna lungmetrajul "First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers". Filmul, produs de platforma online Netflix, va descrie atrocităţile comise de regimul comunist al khmerilor roşii, în timpul căruia peste 1,7 milioane de civili au murit în această ţară, în anii '70.
   
Filmul are la bază romanul autobiografic omonim al activistei cambodgiene pentru drepturile omului Loung Ung, ce descrie supravieţuirea acesteia în timpul regimului khmerilor roşii de la sfârşitul anilor 1970. Pregătindu-se pentru începerea filmărilor, Angelina Jolie s-a întâlnit cu premierul Hun Sen, la Phnom Penh, pentru a discuta despre importanţa acestui proiect cinematografic.
   
La finalul acestei întrevederi oficiale, purtătorul de cuvânt al premierului cambodgian, Eang Sophalleth, a declarat: "Filmul reflectă fapte care s-au petrecut în Cambodgia şi va fi o modalitate prin care tinerele generaţii vor putea să înţeleagă mai bine ţara noastră".
   
Sprijinul total exprimat de premierul Hun Sen faţă de acest proiect are o importanţă deosebită, deoarece politicianul asiatic a fost un ofiţer de rang mediu în armata khmerilor roşii. După ce a dezertat, a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi lideri ai opoziţiei, militând pentru înfrângerea regimului terorist condus de Pol Pot.
   
Angelina Jolie a decis să vină însoţită în Cambodgia de Maddox, care va lucra, în culise, la producţia mai multor scene din film, pentru ca fiul ei să aibă posibilitatea de a învăţa cât mai multe lucruri despre cultura şi istoria ţării sale natale. Filmul va fi lansat pe internet, pe platforma Netflix, la sfârşitul anului 2016.
   
Vedeta americană va fi şi producătoare a acestui film, ce prezintă viaţa lui Loung Ung, care a fost răpită în copilărie şi antrenată pentru a deveni soldat în timpul domniei sângeroase a khmerilor roşii din Cambodgia, care a început în 1975.
   
Angelina Jolie şi Loung Ung - cu care vedeta americană s-a împrietenit după ce a citit volumul ei de memorii, în urmă cu un deceniu - au scris împreună scenariul pentru acest film, iar Maddox, unul dintre fiii actriţei americane, născut în Cambodgia, se va implica în producţia peliculei, au precizat joi reprezentanţii companiei Netflix.
   
Loung Un avea vârsta de cinci ani atunci când khmerii roşii au ajuns la putere în 1975. A fost luată cu forţa din casa ei din Phnom Penh şi antrenată să devină soldat, iar cei şase fraţi ai ei au fost trimişi într-un lagăr de muncă.
   
Volumul ei de memorii, "First They Killed My Father: A Daughter Of Cambodgia Remembers", a fost publicat în anul 2000.
   
Acest film va fi cel de-al patrulea proiect regizoral al actriţei americane Angelina Jolie, după filmele "In the Land of Blood and Honey", "De neînvins/ Unbroken" şi "By the Sea" - ce va fi lansat în noiembrie 2015 şi în care vedeta joacă alături de soţul ei, actorul american Brad Pitt.

×
Subiecte în articol: Angelina Jolie cambodgia film
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close