Antena 3 Timp liber Film Actriţa Brigitte Bardot a fost amendată cu 20.000 de euro pentru injurii publice

Actriţa Brigitte Bardot a fost amendată cu 20.000 de euro pentru injurii publice

de Alexandra Ionescu    |    05 Noi 2021   •   09:45
Actriţa Brigitte Bardot a fost amendată cu 20.000 de euro pentru injurii publice
Sursa foto: Getty Images

Actriţa Brigitte Bardot, care i-a caracterizat în 2019 pe locuitorii din insula Reunion drept „autohtoni care şi-au păstrat genele sălbatice”, a fost condamnată joi de tribunalul din Saint-Denis la plata a 20.000 de euro pentru injurii rasiale.

Bruno Jacquelin, ataşatul de presă al actriţei franceze, urmărit penal pentru complicitate la injurii publice, a fost la rândul său condamnat de justiţie la 4.000 de euro amendă.

Pe 7 octombrie, în timpul procesului, parchetul a cerut o amendă de 25.000 de euro împotriva actriţei şi 5.000 de euro împotriva colaboratorului său. Creatoare a unei fundaţii care-i poartă numele şi care se ocupă de protecţia animalelor, Brigitte Bardot i-a trimis în martie 2019 o scrisoare deschisă lui Amaury de Saint-Quentin, pe atunci prefect al insulei franceze Reunion.

Susţinând că este “invadată de scrisori (…) care denunţă actele de barbarie pe care locuitorii din Reunion le comit asupra animalelor“, Brigitte Bardot a declarat că “autohtonii şi-au păstrat genele de sălbatici“.

Aceste remarci au provocat reacţii de indignare pe insula franceză. Annick Girardin, pe atunci ministru francez pentru Teritoriile de peste mări, i-a trimis o scrisoare deschisă actriţei. “Rasismul nu este o opinie, este o infracţiune“, a afirmat ea.

Brigitte Bardot le-a cerut scuze locuitorilor insulei justificându-şi furia prin ceea ce ea crede a fi „soarta tragică” a animalelor din insulă. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close