Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul "După dealuri" de Cristian Mungiu, aproape de Oscar

Filmul "După dealuri" de Cristian Mungiu, aproape de Oscar

Filmul "După dealuri" de Cristian Mungiu, aproape de Oscar
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Oct 2012   •   17:54

Filmul "După dealuri" al lui Cristian Mungiu face încă un pas spre Oscar.  Lungmetrajul a fost inclus printre cele 71 de pelicule eligibile pentru a primi nominalizarea pentru cel mai bun film străin.

Premiat pentru scenariu şi pentru interpretare - un dublu trofeu, acordat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur - la Cannes, filmul este scris şi regizat de Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran.
   
"După dealuri" spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

În 2007 un alt film lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", premiat cu Palme d'Or la Cannes, a reprezentat propunerea României la Oscar.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close