Antena 3 CNN Timp liber Film Leonard Doroftei îi ţine pumnii filmului românesc la Berlinală

Leonard Doroftei îi ţine pumnii filmului românesc la Berlinală

Leonard Doroftei îi ţine pumnii filmului românesc la Berlinală
11 Feb 2013   •   11:20

Susțin toate filmele bune care ajung departe”, spune celebrul pugilist român Leonard Doroftei într-un mesaj pentru echipa filmului „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, care are premiera mondială astăzi, 11 februarie, în competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Fostul campion mondial la box se alătură campaniei „Susține România la Berlinală!” după Cristian Ţopescu,  Ivan Patzaichin Laura Badea, Alin Moldoveanu și Ana-Maria Brânză.

La ora 15.30 (16.30, ora României), la Berlinale Palast are loc premiera mondială a filmului „Poziția copilului”, în prezența actorilor principali Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache, a regizorului Călin Peter Netzer, a producătoarei Ada Solomon și a altor membri ai echipei. Filmul concurează pentru Ursul de Aur cu alte 18 pelicule.

Leonard Doroftei a fost campion mondial WBA la categoria semi-ușoară, a câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) și Atlanta (1996). De asemenea, a fost campion mondial la box în 1995 și campion european în 1996 și 1997. Mesajul său poate fi vizionat aici:


În următoarele zile, alte personalități din sport și din media se vor implica în campania „Susține România la Berlinală!”, menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. Filmele provoacă emoție, așteptare, bucurie sau tristețe, la fel ca orice competiție sportivă, iar cinematografia și sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. Și, așa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiții, și filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema și în afara ei.

Sute de susținători au trimis mesaje în ultimele zile. Cei care vor să-i scrie echipei sau să-și exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face în continuare pe site-ul    pozitiascopilului.ro sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

"Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Trailer-ul poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=ZtoCo9pJ2yU.

„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.

Participarea delegației filmului la Festivalul de la Berlin este susținută de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR) din București. U

 


 


 

×
Subiecte în articol: leonard doroftei pozitia copilului
Parteneri
Românul Adrian Stoica a câştigat America's Got Talent
x close