Antena 3 CNN Timp liber Film Meryl Streep, atac dur la Donald Trump. Discursul despre care vorbește toată lumea. Replica președintelui: O actriță supraapreciată. E o...

Meryl Streep, atac dur la Donald Trump. Discursul despre care vorbește toată lumea. Replica președintelui: O actriță supraapreciată. E o...

Meryl Streep, atac dur la Donald Trump. Discursul despre care vorbește toată lumea. Replica președintelui: O actriță supraapreciată. E o...
09 Ian 2017   •   15:55

Meryl Streep (67 de ani) a oferit cel mai puternic moment de la decernarea Globurilor de Aur. Onorată pentru întreaga carieră, actrița a ținut un discurs tulburător, în care a făcut referire, fără să-l numească, la președintele ales al SUA, Donald Trump, scrie Click.

Cele câteva minute de emoție pură au devenit în scurt timp virale pe rețelele de socializare, colegii lui Meryl Streep ținând să-i mulțumească pentru felul în care a vorbit despre un subiect care îi doare pe toți. Este de notorietate faptul că întreaga lumea artistică din America a fost de partea candidatului democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, Hillary Clinton.

Meryl Streep a spus despre Trump că are ”instinctul de a umili”, făcând trimitere la un episod din istoria recentă a celui care, din 20 ianuarie, va fi cel de-al 45-lea președinte al SUA.

”A fost o prestație artistică anul acesta care m-a copleșit. Mi-a strâns inima ca-ntr-un clește. Nu pentru că a fost bună. N-a fost nimic bun acolo. Dar a fost eficientă și și-a făcut treaba. I-a făcut pe spectatori să râdă cu toată gura. Este vorba despre momentul în care persoana care vrea să ocupe cea mai respectată funcție din această țară a imitat un reporter cu handicap fizic, pe cineva care nu avea cum să riposteze. Scena aceea mi-a frânt inima. Nu-mi pot scoate nici acum din minte imaginile acelea pentru că nu erau dintr-un film. Erau din viața reală”, a spus Streep pe scenă, vizibil emoționată.

”Iar instinctul acesta de a umili, când vine de la o persoană publică, de la o persoană puternică, ne afectează pe toți, pentru că-i încurajează și pe ceilalți să facă la fel. Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită la violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brusca pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut”, a adăugat vedeta americană. 

Meryl Streep i-a transmis un mesaj dur președintelui american. "Natalie Portman s-a născut în Ierusalim, eu în New Jersey, Viola Davis în Carolina de Sud, Amy Adams s-a născut în Italia. Unde sunt certificatele lor de naștere? Ryan Gosling, unul dintre cei mai drăguți oameni, este canadian, Dev Patel s-a născut în Kenya și în această seară este aici pentru că a jucat un indian care a trăit în Tasmania. Ceea ce vreau să spun este că Hollywood-ul este format din străini și oameni din afara SUA. Dacă o să îi dai afară pe toți, nu o să mai fie nimic de văzut, decât arte marțiale și fotbal", a spus Streep.

×
Subiecte în articol: Globurile de Aur Donald Trump Hollywood
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close