Antena 3 CNN Timp liber Film OSCAR 2017. O româncă în cursa pentru Oscar. Producția Toni Erdmann, nominalizată la categoria film străin

OSCAR 2017. O româncă în cursa pentru Oscar. Producția Toni Erdmann, nominalizată la categoria film străin

OSCAR 2017. O româncă în cursa pentru Oscar. Producția Toni Erdmann, nominalizată la categoria film străin
Sursa foto: Foto: Facebook
24 Ian 2017   •   15:54

OSCAR 2017. Ada Solomon este primul producător român aflat în cursa pentru premiul Oscar la ”cel mai bun film străin”, după ce filmul ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade, a fost nominalizat la această categorie, scrie news.ro.

”Recunoaşterea filmului «Toni Erdmann» este covârşitoare. Nominalizările vin şi se uită aşa cum apar, filmul însă rămâne. Şi faptul că în urma acestor recunoaşteri internaţionale filmul este văzut de tot mai mulţi spectatori este cea mai dorită recompensă pentru cei care au lucrat la el”, a transmis producătorul Ada Solomon.
 
La categoria ”cel mai bun film străin” au fost nominalizate lungmetrajele ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania).
 
Comedia Toni Erdmann a deschis Les Films de Cannes a Bucarest.  Producția a fost filmată aproape integral la București a sedus presa internațională la Cannes, câștigând Premiul criticii FIPRESCI, și va reprezenta Germania la Gala Oscar 2017.

×
Subiecte în articol: premiile Oscar
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close