Antena 3 CNN Timp liber Muzică Doliu în lumea muzicii. A murit un cântăreț devenit faimos în anii `70

Doliu în lumea muzicii. A murit un cântăreț devenit faimos în anii `70

Doliu în lumea muzicii. A murit un cântăreț devenit faimos în anii `70
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    26 Sep 2017   •   19:20

Cântăreţul francez Gerard Palaprat, care a dobândit o glorie efemeră în anii 1970 graţie cântecului "Pour la fin du monde", a murit la vârsta de 67 de ani luni seară în reşedinţa sa din apropiere de oraşul Niort, a anunţat agentul lui, Dany Solo, producător al turneelor din seria "Nos plus belles annees", informează huffingtonpost.fr. 

Cunoscut în special pentru cântecul său din 1971 "Pour la fin du monde", cântăreţul suferea de cancer, a precizat, marţi, pentru AFP, agentul Dany Solo. 

Format la şcoala emisiunii de varietăţi radio-TV "Petit conservatoire de Mireille", realizată de Mireille Hartuch, Gerard Palaprat a avut în repertoriul lui un alt single de mare succes, "Fais-moi un signe", cu care a câştigat trofeul Rose d'Or la Festivalul de la Juan-Les-Pins. 

Pentru amatorii de rarităţi muzicale, starul francez era cunoscut şi pentru un cover al celebrului cântec "Space Oddity" lansat de David Bowie, interpretat în limba franceză şi intitulat "Un homme a disparu dans le ciel". 

Purtând barbă şi părul lung, Gerard Palaprat şi-a cultivat mult timp o imagine hippy, bazându-se pe participarea sa în musicalul "Hair" în anii 1970, pasiunea pentru meditaţie şi pentru India, unde a învăţat să cânte la sitar. 

În 2010, a revenit în domeniul musicalurilor şi a participat la turneul "Age tendre et tete de bois", care a reunit foşti mari artişti francezi de varietăţi. 

Apoi, numele lui a apărut din nou în presă în 2014, însă la rubrica de "Fapt divers", după ce a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru violenţe conjugale comise asupra soţiei sale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cancer

ȘTIRI

Guvernul vrea să oprească greva profesorilor cu 1.500 de lei în plus. Cum au reacţionat sindicatele

Parteneri
Horoscop 30 mai 2023. Racii merg pe instinct, Berbecii trec printr-un test
x close