Antena 3 CNN Timp liber Muzică John Lennon, omagiat de mari vedete ale muzicii americane

John Lennon, omagiat de mari vedete ale muzicii americane

John Lennon, omagiat de mari vedete ale muzicii americane
14 Noi 2010   •   14:00

Mari vedete ale muzicii americane l-au omagiat pe legendarul John Lennon pe scena unui teatru din New York. Artişti ca Cyndi Lauper, Jackson Browne sau Patti Smith au participat la eveniment.

În fiecare an, de la dispariţia lui Lennon, nume mari ale muzicii din Statele Unite îi reiau cântecele într-un concert de binefacere.

Un artist ca Jackson Browne, al cărui nume a intrat în istoria rockului, îl consideră pe regretatul Lennon maestrul câtorva generaţii.

Laureat al premiului Grammy pentru blues, Taj Mahal îşi aminteşte şi acum cât de surprins a fost, cu decenii în urmă, că Lennon îi ştia numele, chiar dacă nu se cunoşteau personal.

Văduva lui Lennon, Yoko Ono, n-a putut să asiste personal la concert, dar le-a adresat spectatorilor un mesaj video. Ea a reluat tema unuia din cele mai cunoscute cântece ale lui Lennon.

Beneficiile concertului au fost destinate unei fundaţii care construieşte şcoli muzicale pentru copiii din ţările sărace ale Africii şi Asiei. Copii pentru care John Lennon va fi, fără îndoială, un model.

 


×
Subiecte în articol: John Lennon muzica omagiu concert
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close