Antena 3 CNN Timp liber Muzică Trupa Hotel FM reprezintă România la Eurovision 2011

Trupa Hotel FM reprezintă România la Eurovision 2011

Trupa Hotel FM reprezintă România la Eurovision 2011
Sursa foto: Foto: hotelfm.ro
01 Ian 2011   •   15:54

Trupa Hotel FM a câştigat, vineri noapte, finala selecţiei naţionale Eurovision, piesa "Change" urmând să reprezinte România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest, care va avea loc la Dusseldorf, Germania, în luna mai, informează Mediafax.
   
Trupa Hotel FM a obţinut un total de 22 de puncte - 12 de la juriu şi 10 de la public.
   
Hotel FM este formată din David Bryan (voce), Gabriel Băruţa (pian & backing vocals) şi Alex Szus (tobe).
   
Melodia ce ne va reprezenta la Dusseldorf a fost aleasă în urma punctajului oferit de juriul de specialitate (50%) şi de voturile telespectatorilor (50%). Dintre cei 11 membri ai juriului, alături de români, au făcut parte Niamh, Chiara şi jurnalistul belgian Olivier Vanhoutte.
   
A fost pentru prima dată în istoria Eurovision când selecţia naţională s-a desfăşurat în noaptea de Revelion.
   
Prezentatorii show-ului au fost Paula Seling şi Ovi - cei care au adus României locul al treilea la Eurovision anul acesta (Oslo) -, iar Gianina Corondan a luat lua pulsul emoţiilor din "camera verde" a competiţiei.
  
  Invitatul special al serii de Revelion a fost artistul Johnny Logan, supranumit "domnul Eurovision", pentru că a câştigat trei ediţii ale acestui concurs, între 1980 şi 1992. Originar din Irlanda, Logan a ocupat primul loc la Eurovision cu piesele "What's Another Year" (1980), "Hold Me Now" (1987), şi, în calitate de compozitor, cu "Why Me" (1992), interpretată de Linda Martin.
   
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 54 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion.
   

×
Subiecte în articol: Eurovision trupa melodie
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close