Antena 3 CNN Timp liber Scufundări în adâncurile Mării Negre. Anunţul făcut de Primăria Constanţa

Scufundări în adâncurile Mării Negre. Anunţul făcut de Primăria Constanţa

Primăria Municipiului Constanța anunţă că peste 300 de participanţi vor efectua scufundări în zona Cazinoului Constanţa, la adâncimi cuprinse între 2 şi 8 metri, în zona Cazinoului, în perioada 28 iulie - 20 august. Proiectul Vestigii subacvatice" are scopul de a promova vestigiile scufundate ale cetățtii antice Tomis.

Scufundări în adâncurile Mării Negre. Anunţul făcut de Primăria Constanţa
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    27 Iul 2021   •   21:23

„Vestigii subacvatice” – un proiect inedit care promovează în rândul tinerilor vestigii scufundate ale cetății antice Tomis.

Primăria Municipiului Constanța și Asociația Culturală Georgiana Rusu anunță debutul proiectului pentru tineret „Vestigii subacvatice”.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța, este inclus în agenda de activități a programului Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022 și promovează în rândurile publicului tânăr vestigii submerse ale zonei de est a cetății antice Tomis.

Echipați în costume de scufundare și însoțiți de ghizi – scafandru arheolog, 300 de participanți la programul Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 - 2022 vor efectua scufundări la adâncimi cuprinse între 2 și 8 metri, în zona Cazino Constanța, în perioada 28 iulie – 20 august 2021.

Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic și se va desfășura în mod responsabil și neinvaziv. Toți cei cinci ghizi care îi vor însoți pe vizitatori au specializarea de scafandru arheolog, sub directa supraveghere a acestora vestigiile urmând să fie privite de la o distanță de minimum 1 metru.

Program scufundări: 28, 29, 30 iulie, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20 august 2021, între orele 09:00 – 18:00. Î

nainte de începerea turului ghidat, vizitatorii vor beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea scafandrilor arheolog.

Cei 300 de vizitatori care vor participa la program vor fi desemnați de partenerul Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța. Aceștia trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani și să nu aibă probleme medicale care să le afecteze capacitatea fizică și psihică.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța.

Buget total al proiectului: 110.200 lei, din care 100.000 lei - finanțare asigurată de municipiul Constanța și 10.200 lei - contribuția proprie a beneficiarului", se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Constanţa.

„Vestigii subacvatice” – un proiect inedit care promovează în rândul tinerilor vestigii scufundate ale cetății antice...

Posted by Primăria Constanța on Tuesday, 27 July 2021

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close