Antena 3 CNN Timp liber Turism Cât costă un bilet și tratamentele în cel mai nou complex balnear din România | Se deschide în luna mai

Cât costă un bilet și tratamentele în cel mai nou complex balnear din România | Se deschide în luna mai

Noul complex balnear al orașului Ocna Mureș a presupus o investiție de 8 milioane de euro. Societatea care administrează stațiunea a stabilit tarifele de acces.

Cât costă un bilet și tratamentele în cel mai nou complex balnear din România | Se deschide în luna mai
Sursa foto: ocnamuresinfo.ro
de Mia Lungu    |    07 Apr 2023   •   13:52

Baza de tratament și agrement din Ocna Mureș va fi disponibilă pentru public și pacienți de la începutul lunii mai 2023.

Tarifele pentru serviciile oferite de baza de tratament au fost stabilite.

Astfel, un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică. Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani vor plăti 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani vor avea intrarea gratuită.

Există și tarife pentru un interval de 1-4 ore, respectiv 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Depășirea celor 4 ore se va taxa suplimentar, astfel: primele 20 de minute – 3 lei, peste 20 de minute, câte 10 lei la fiecare 30 de minute.

Tarifele abonamentelor vor fi de 50 de lei/zi pentru adulți, respectiv 25 de lei/zi la copii, perioada minimă de abonament fiind de 7 zile. Abonamentele de până la 20 de zile vor fi valabile maximum 45 de zile de la data emiterii, iar cele de peste 20 de zile vor avea o valabilitate de 90 de zile.

Citește și: Cât a ajuns să coste un mic la Târgul de Paște de la Craiova. E mai scump decât un kilogram de mere

Cât costă serviciile medicale la Baza de tratament și agrement Ocna Mureș

Tarifele pentru serviciile medicale sunt cuprinse între 5 lei și 200 de lei. Cel mai ieftin va costa luarea tensiunii arteriale, iar cele mai scumpe sunt consultul inițial medical primar și ecografiile.

Un EKG va fi taxat cu 10 lei, iar un referat medical va costa 100 de lei. Ședințele de kinetoterapie vor costa 50 de lei și vor avea o durată de 20-30 de minute. De asemenea, serviciul de ‘kinesio taping’ va fi taxat cu 30 de lei.

Societatea va avea un contract și cu Casa de Pensii și probabil și cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce va permite și derularea de proceduri gratuite de tratament.

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara.

Ce boli se pot trata în noul complex balnear din Ocna Mureș

Complexul beneficiază de mai multe cabinete medicale şi de vestiare pentru medici şi asistente.

Pentru cei care vor veni la tratament există şi cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină şi cu nămol.

Bolile pe care pacienţii şi le vor putea trata la complexul balnear din Ocna Mureş sunt afecţiunile reumatismale degenerative, articulare şi inflamatorii, afecţiuni neurologice periferice, afecţiuni ginecologice, afecţiuni posttraumatice.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close