Antena 3 CNN Timp liber Turism Cele mai accesibile destinații din Grecia, pentru români | Recomandările reprezentantului Forum Thassos: "Prețurile nu au crescut foarte mult"

Cele mai accesibile destinații din Grecia, pentru români | Recomandările reprezentantului Forum Thassos: "Prețurile nu au crescut foarte mult"

Si anul acesta Grecia rămâne in topul destinaţiilor de vacanţă pentru români. Dan Adrian Drăgan, reprezentant Forum Thassos a dezvăluit, la Antena 3 CNN, cele mai accesibile zone în această perioadă și bugetul minim pe care ar trebui să îl alocăm pentru un sejur în Republica Elenă.

Cele mai accesibile destinații din Grecia, pentru români | Recomandările reprezentantului Forum Thassos: "Prețurile nu au crescut foarte mult"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    12 Iul 2023   •   10:16

"Din punctul meu de vedere, cele mai accesibile destinații sunt cele din nordul Greciei, acolo unde turiștii români pot ajunge pe cale rutieră.", spune Dan Adrian Drăgan.

"Vedem că sunt tot mai multe probleme pe cale aeriană, sunt curse anulate, aglomerație foarte mare, și atunci cred că este mai sigur să ne deplasăm în Grecia cu autoturismul, pentru că putem să decidem la ce oră plecăm, în ce zi plecăm. Suntem siguri că o să plecăm în acea zi.

Fiind acum în full sezon, e mai greu să găsim cazări ieftine. Pentru un buget mai mic, recomandăm luna iunie sau luna septembrie, iulie și august fiind foarte pline. Cererea este foarte mare și atunci și prețurile sunt un pic mai mari, ca peste tot în plin sezon.

Citește și: Imaginile cu un ospătar care servește clienții în apă au revoltat toată Grecia! Ministrul Muncii elen: "Epoca sclaviei s-a încheiat"

Cu siguranță este o creștere a bugetului față de anii trecuți, pentru că și prețurile aici, în Grecia, au crescut puțin. Ca peste tot, e normal să crească. Atât la cazare, cât și la taverne. Nu au crescut foarte mult.

Există și oferte last-minute. Sunt hoteluri care au anulări sau care au perioade goale. Dacă turiștii discută la o agenție de turism, e posibil să ia un last-minute sau (...) să discute direct cu proprietarul. Există întotdeauna șanse de a găsi, chiar și în full sezon, prețuri mai bune. 

Dacă e vorba de anulări, atunci proprietarul decide să scadă prețul tocmai ca să se poată asigura că se ocupă perioada respectivă. Sau dacă există găuri între alte rezervări, pentru câteva nopți, astfel încât turistul să poată să vină fix în acea perioadă, să se muleze și să beneficieze de acea ofertă de preț.", a precizat reprezentantul Forum Thassos, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close