Antena 3 CNN Timp liber Turism Grădină cu plante vindecătoare, devenită atracție turistică în Harghita: "Pentru mine, acest loc înseammnă un Paradis"

Grădină cu plante vindecătoare, devenită atracție turistică în Harghita: "Pentru mine, acest loc înseammnă un Paradis"

Pasiunea pentru plante medicinale poate aduce bani frumoși. O demonstrează o fostă orășeancă din Harghita, care s-a mutat la țară și și-a făcut propria grădină de ierburi tămăduitoare. I s-a dus vestea, iar acum locul s-a transformat în atracție pentru turiști.

Grădină cu plante vindecătoare, devenită atracție turistică în Harghita: "Pentru mine, acest loc înseammnă un Paradis"
Sursa foto: Antena 3
de Jozsa Jeno    |    Mia Lungu    |    10 Iul 2022   •   19:42

Csiki Emese a locuit, până acum câțiva ani, la Miercurea Ciuc. După o viață petrecută la oraș, a decis să-și schimbe profesia și stilul de viață, ca să se dedice pasiunii sale: plantele aromatice și medicinale.

Și-a cumpărat un hectar de teren în comuna Avrămești, pe care cultivă isop, sunătoare, echinaceea și mentă sălbatică. Vara, grădina se umple de vizitatori, dornici să cumpere plantele și ceaiurile.

Pasiunea a ajutat-o pe Emese să adune suficienți bani cât să-și întrețină familia și să-și renoveze casa, veche de 300 de ani. Iar a obținut pentru grădina ei de plante și certificat bio. Produsele create de familie, ajung în magazine, sunt foarte îndrăgite și sănătoase.

Turiștii care vin sunt căutători de produse naturiste și bio. Ei spun ca văzând la o gradină atâtea plante sănătoase este deja un medicament. Doritori sunt destui. În cele două zile libere, la final de săptămână, vin sute de persoane de la sute de km, de a căuta sănătate. Mai ales ca sunt invitați și specialiști care să explice cum se folosesc plantele.

Experți spun că avem o posibilitate enormă de a dezvolta aceasta ramură a plantelor, și să nu le vindem la preț de nimic ca materie primă. Însă la noi lipsește cu desăvârșire cultura plantelor, dar este un interes masiv faptul ca românii au început să caute mirodeniile și ceaiurile bio, care sunt la mare căutare în străinătate.

Cat despre plantele vindecătoare turiștii spun că gradina este o minune în sine, unde poți vedea atâtea plante pentru sănătate, și mai mult, primești și explicații despre rostul lor. Vizitatorii pot experienta direct de la pământ plantele, atingând, mirosind sau mâncând fructele direct de pe copac.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close