Antena 3 CNN Timp liber Turism Insula care le impune turiștilor taxă de vizitare. Este o destinație de vacanță preferată de mulţi români

Insula care le impune turiștilor taxă de vizitare. Este o destinație de vacanță preferată de mulţi români

O insula preferată de foarte mulți turiști pentru vacanță impune taxă pentru vizitare. Anul trecut, locația a avut aproape 5 milioane de vizitatori

Insula care le impune turiștilor taxă de vizitare. Este o destinație de vacanță preferată de mulţi români
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   11:43

O insula bine cunoscută pentru vacanțele de vis pe care le oferă turiștilor impune taxă de vizitare. Este vorba despre Bali care a decis să impună turiştilor o taxă de 150.000 de rupii (10 dolari sau 9 euro) pentru conservarea "Insulei Zeilor". 

Aplicarea acestei taxe are și o motivație. Insula vulcanică cu plajele sale de nisip fin, care atrage anual milioane de vizitatori străini, vrea să îşi consolideze finanţele pentru a combate efectele nedorite ale turismului.

Taxa va trebui plătită online prin intermediul portalului "Love Bali" şi se va aplica turiştilor străini care sosesc în Bali din străinătate sau din alte regiuni ale Indoneziei, potrivit unui comunicat.



Din fericire pentru indonezieni, taxa nu se va aplica și pentru aceștia. 

Guvernatorul a declarat că plata online va reduce cozile pentru vizitatorii care sosesc. Circa 4,8 milioane de turişti au vizitat Bali între ianuarie şi noiembrie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale, în condiţiile în care sectorul turistic al insulei, care a avut mult de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19 din cauza închiderii graniţelor, continuă să se redreseze.
 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close