Antena 3 CNN Timp liber Turism Lefkada, insula de poveste a Greciei

Lefkada, insula de poveste a Greciei

Lefkada, insula de poveste a Greciei
08 Aug 2016   •   16:41
 Lefkada este una dintre cele mai luxuriante insule ionice, poziţionată în largul coastei de vest a Greciei continentale, care te întâmpină cu golfuri splendide, locuri de relaxare unice, precum şi păduri luxuriante de pini şi flori presărate pe dealuri, care te îmbie la explorarea împrejurimilor.

Diversitate impresionantă de staţiuni

Cele mai populare staţiuni se găsesc pe coasta de est a insulei, unde Nidri, mereu aglomerată, şi Sivota, ceva mai liniştită şi mai fermecătoare, se numără printre preferatele turiştilor. Descoperă şi Meganissi, una dintre cele mai populare insulei din sudul insulei, sau Vassiliki, un centru de clasă mondială pentru windsurfing. În timp ce coasta de vest adăposteşte staţiuni mai puţin aglomerate, cu stânci accidentate, maluri stâncoase şi plaje expuse, care sunt un adevărat magnet pentru pasionaţii de sporturi nautice şi aventură. Orice destinaţie ai alege, te vei putea bucura de facilităţi moderne, într-un decor tradiţional grecesc, care păstrează încă din farmecul de odinioară.

Capitală încărcată de poveşti şi frumuseţi

Lefkas Town, capitala insulei, poziţionată în partea de nord-est, este cunoscută pentru încercările prin care a trecut de-a lungul timpului, dintre care putem aminti trei cutremure majore, care au zguduit din rădăcini oraşul. Vei putea observa că Lefkas are un amestec arhitectural unic, de case viu colorate, multe dintre ele acoperite cu lemn şi fier ondulat, pentru a atenua orice daune la viitoare şocuri seismice.

Străzile înguste îi oferă capitalei o atmosferă de sat tradiţional, cu bisericile veneţiene bogat decorate, pline cu opere de artă, care adaugă o notă cosmopolită locurilor. Piaţa principală este un punct atractiv al oraşului, care împarte în două strada comercială fără trafic. Piaţa este înconjurată de cafenele şi taverne, iar acest loc devine plin de viaţă pe timp de noapte, când apar şi vânzătorii locali, cu produse dintre cele mai diverse.

 

De Geanina Ichim

Sejur Lefkada

Hotel Nostos 2* - de la 119 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close