Antena 3 CNN Timp liber Turism Locul mirific din ţară ales de români pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

Locul mirific din ţară ales de români pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

Sărbători pascale, departe de lume, într-o oază de liniște. Delta Dunării se pregătește să primească turiști în minivacanța de Paște sau de 1 Mai.

Locul mirific din ţară ales de români pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai
Sursa foto: Farala/Pixabay
de Cătălina Buzoianu    |    19 Apr 2022   •   23:16

După litoral, Delta Dunării câștigă teren în preferințele românilor. Asta în ciuda razboiului care are loc la doar câțiva kilometri distanță.

Mulţi români au ales să îşi petreacă vacanţa în Delta Dunării 

Turiștii care au ales să petreacă minivacanța de Paşte sau 1 Mai în Delta Dunării şi-au facut rezervări cu mult timp înainte. Aşa se face că acum multe pensiuni sunt aproape pline şi cu greu mai găsești un loc liber.

Chiar dacă rezervările au mai scazut în ultimile zile din această cauză, pensiunile din Deltă se lauda cu un grad de ocupare de aproape 80 la sută. 

Oamenii vor fi întâmpinați cu peisaje mirifice şi mâncăruri pescăreşti tradiţionale.  

Ce surprize au pregătit proprietarii pensiunilor pentru turişti

Proprietarii s-au pregătit din timp și pe lângă cazare si mâncare le-au făcut turiştilor un program, astfel încât timpul petrecut în Deltă să fie folosit la maxim.

O plimbare pe canalele Dunării este obligatorie iar turiștii pot petrece și o zi întreagă pe apă. Vor putea admira pelicani, egrete, dar și plante specifice deltei precum nuferi albi sau negri.  

Proprietarii recunosc că au mai crescut preturile, însă chiar și așa nu duc lipsă de clienți.

Administratorii de pensiuni și hoteluri au pregătit pe lângă mese festive cu produse tradiționale și activități pentru întreaga familie. Iar la toate acestea se adaugă muzica și dansurile tradiționale ale ansamblurilor comunităților din Deltă. 

Preţurile pornesc de la 1350 lei pentru două persoane

Tarifele diferă în funcţie de clasificarea pensiunilor și a serviciilor oferite. Pornesc de la 1350 lei pentru două persoane și ajung până la 700 euro. Serviciile pot fi achitate şi cu ajutorul voucherelor de vacanță.

Din păcate însă autoritățile din Deltă vin și cu o veste nu tocmai plăcută pentru buzunarul turiştilor. Cei care vor dori să ajungă în biosfera deltei Dunării vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar.

Tariful pentru permisul de acces de o zi va costa 30 de lei în loc de 5 lei ca până acum.

×
Subiecte în articol: Delta Dunarii minivacanta Paste 1 mai turisti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close