Antena 3 CNN Timp liber Turism Marmaris, cea mai luxuriantă stațiune din Turcia

Marmaris, cea mai luxuriantă stațiune din Turcia

Marmaris, cea mai luxuriantă stațiune din Turcia
11 Apr 2017   •   13:55
 Poziționată spectaculos la Punctul de Întâlnire dintre Marea Egee și Mediterană în provincia Mugla, se întinde una dintre cele mai frumoase locații turcești, Marmaris. Stațiunea este înconjurată de o pădure deasă de pini parfumați, plantații de măslini și chiparoși bătrâni, clasând Marmaris în topul celor mai verzi destinații.

Un loc excelent de plecare în croaziere

Pitorească și istorică, stațiunea turcească se îngrămădește în jurul unui golf cu ape smarald cunoscut ca fiind cel mai bun punct de plecare spre Pamukkale, insula Cleopatrei, Efes dar și spre insula grecească Rhodos. Încă din cele mai vechi timpuri, Marmaris a reprezentat un nod important pentru locuitorii care făceau comerț cu pește, iar mai târziu zona de trecere pentru turiștii care străbăteau traseul Anatolia- Rhodos- Egipt.

Marmaris a reprezentat o adevărată bijuterie pentru numeroase popoare, aflat sub diverse stâpâniri odată cu trecerea timpului precum egiptenii, ionienii, dorienii, persanii și otomanii care și-au lăsat într-un fel sau altul amprenta fie pe stilul de viață al localnicilor, pe construcțiile străvechi, fie pe obiceiuri și chiar cultura locului.

Viață de noapte și sporturi nautice

La prima vedere, Marmaris îți pare perfect simetric, natural și plin de viață, datorită caselor care respectă arhitectura specific otomană cu influențe doriene, dar și a pădurilor dese de conifere, care îi dă locului un aer proaspăt, precum o oază de relaxare. Viața de noapte este fulminantă în Marmaris, ba chiar este considerat unul dintre cele mai dezvoltate orașe turcești din punct de vedere al distracției având o influență puternic europeană vizibilă prin numărul mare de localuri și cluburi moderne.

Dacă iubești sporturile nautice, Marmaris este cea mai inspirată alegere. În luna mai aici are loc un important festival dedicat yachting-ului care ține aproape o săptămână, iar pe toată perioada verii se organizează concursuri de înot, scufundări și sărituri cu parapanta. Prilej excelent pentru a descoperi și cealaltă latură a stațiunii, pitorească și liniștită.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Marmaris

Hotel Pasa Beach 4* - tarife de la 229 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close