Antena 3 CNN Timp liber Turism Atenție, turiști! Amendă de până la 36.000 de euro într-o ţară din Europa dacă ascultaţi muzică tare pe plajă

Atenție, turiști! Amendă de până la 36.000 de euro într-o ţară din Europa dacă ascultaţi muzică tare pe plajă

Vrei liniște în timp ce faci plajă? Această țară europeană promite soare, mare și liniște. Cei care ascultă muzică tare sunt amendaţi!

Atenție, turiști! Amendă de până la 36.000 de euro într-o ţară din Europa dacă ascultaţi muzică tare pe plajă
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    08 Iul 2023   •   20:15

Noi restricții în Portugalia în sezonul de vârf al turismului! Țara europeană interzice muzica tare pe plajă, iar cei care ignoră această regulă riscă amenzi de până la 36.000 de euro.

Autoritatea Maritimă Națională (AMN) din Portugalia a interzis boxele portabile care difuzează muzica pe plajă la un volum ridicat, deranjându-i pe localnici și pe turiști.

Măsura anunțată interzice "utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort", scrie euronews.com.

Citeşte şi: Topul destinaţiilor preferate de români în 2023

Nu este clar volumul considerat deranjant, însă cei care se află pe plajă pot face reclamație la secția de poliție căreia îi este arondată plaja respectivă.

Amenzile pentru cei care produc zgomot pe plajă sunt cuprinse între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri.

Pe plajele din Portugalia sunt interzise acum și practicarea unor sporturi în afara spațiilor desemnate în acest scop, camparea în afara spațiilor rezervate și aprinderea focului.

Vezi şi: "Am ascultat manele cât pentru cinci vacanțe!" Concluzie surprinzătoare a unui român care a vizitat Thassos și Mamaia vara asta

×
Subiecte în articol: turisti amenda Europa Portugalia muzica
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close