Antena 3 CNN Timp liber Turism Pe urmele Mântuitorului în Țara Sfântă

Pe urmele Mântuitorului în Țara Sfântă

Pe urmele Mântuitorului în Țara Sfântă
28 Feb 2017   •   13:38
 Peste 90% dintre turiștii care ajung anual în Israel sunt pelerini care vor să descopere locuri sfinte precum Ierusalim, Bethleem sau Nazaret și să parcurgă Drumul Crucii lui Hristos cu cele 14 opriri în Orașul Vechi.

Mai bine de 3,5 milioane de vizitatori ajung în fiecare an în Ierusalim, iar circa 40.000 dintre aceștia sunt pelerini români care vor să descopere o destinație de văzut măcar o dată în viață.

Dacă ești fascinat de combinația uluitoare dintre trecut, cultură și locuri religioase, Israel poate fi cea mai bună destinație de bifat în preajma sărbătorilor de Paște. Acest centru spiritual al lumii și pământul sfânt al măslinilor, este un ținut plin de legende și povești unde vechiul se armonizează cu noul și tradițiile, iar obiceiurile religioase sunt unele dintre cele mai frumoase din lume.

În Vechiul Testament, Bethleem era numit Efrata

Într-un circuit în Țara Sfântă trebuie neapărat să vizitezi Bethleem, orasul unde se află Biserica Nativității – locul de naștere al lui Hristos. Printre atracțiile unice pe care le găzduiește acest oraș se numără piețe descrise în Noul Testament, dar și orașul vechi încărcat de construcții religioase deosebit de importante.

În drumul tău pe urmele Mântuitorului te poți reculege în Biserica Tuturor Națiunilor, despre care se spune că a fost locul în care Iisus s-a rugat în ultima noapte înainte să fie vândut. Urcă pe Muntele Măslinilor spre cetatea Ierusalimului pentru a parcurge Drumul Crucii în orașul vechi. 

Locuri sfinte pe care nu trebuie să le ratezi

După ce vizitezi Zidul Plângerii, Mormântul Sfânt și Grădina Ghetsemani oprește-te și admiră forfota orașului, comercianții ambulanți care încearcă să-ți vândă obiecte cu caracter religios, oamenii prietenoși dar extrem de conservatori. Dar și locurile tradiționale împrejmuite de portocali în care se mănâncă celebra kusher – singurul preparat care respectă toate perceptele religioase, servit alături de siropul silan din curmale proaspete.

 

De Mădălina Isar

Circuit Israel

Tarif de la  449 euro/persoana, 4 nopti de cazare la hoteluri de 3*-4*, cu demipensiune, transport avion, transport cu autocar local pentru realizarea itinerariului, turul orasului Tel Aviv, excursia la Masada, ghid local vorbitor de limba romana. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

 

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close