Antena 3 CNN Timp liber Turism Pregătiri în toi pe litoral, înainte de startul sezonului estival. Hotelierii au reduceri pentru turiștii care achită vacanţa de vară până pe 30 aprilie

Pregătiri în toi pe litoral, înainte de startul sezonului estival. Hotelierii au reduceri pentru turiștii care achită vacanţa de vară până pe 30 aprilie

Cresc rezervările pentru vacanţele la malul mării. Românii vor plăti mai mult anul acesta pentru sejurul de Paște, 1 Mai şi pentru vacanţa de vară. Pentru două nopți de cazare un cuplu poate scoate din buzunar până la 11 mii de lei, daca alege să stea într-un apartament de lux în Mamaia. Cele mai căutate stațiuni de pe litoral sunt Mamaia, Eforie Nord şi Vama Veche.

Pregătiri în toi pe litoral, înainte de startul sezonului estival. Hotelierii au reduceri pentru turiștii care achită vacanţa de vară până pe 30 aprilie
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    03 Apr 2022   •   10:22

Aproape 90 % din locurile de cazare de pe litoral sunt ocupate, desi vacanțele anul acesta sunt si ceva mai scumpe.

Un prim prag al campaniei de "Înscrieri timpurii", care presupune reduceri de până la 35%, s-a încheiat pe 31 martie.

Însă multe hoteluri, în parteneriat cu agențiile de turism, au decis prelungirea unor astfel de oferte până pe 30 aprilie, pentru a permite turiștilor care încă nu au primit sumele echivalente voucherelor de vacanță să beneficieze în continuare de reduceri.

În toate staţiuniile se lucrează intens zilele acestea

"Oamenii aşteaptă tichetele de vacanţă, dorinţa de a veni pe litoral este foarte mare, deoarece este primul an făra niciun fel de restricţie", spune Ionuţ Puznava, manager hotel.

Tarifele deja negociate pentru litoralul românesc, în sezonul estival care urmeaza, rămân neschimbate, dar cele mai avantajoase oferte sunt cele pentru înscrieri timpurii.

Hotelierii au reduceri pentru turiștii care achită vacanţa de vară până pe 30 aprilie

De exemplu, pentru un hotel de 3 stele din Mamaia, cu mic dejun inclus, pentru perioada 10-15 iunie, reducerea este de 15% pentru turiștii care achită până pe 30 aprilie, iar un hotel de 4 stele oferă chiar o reducere de circa 40%.

Reprezentanţii unui alt hotel, de data aceasta de 5 stele, oferă o reducere de 37% daca platiti luna aceasta vacanţa integrală pentru vară.

Topul cererii pentru stațiunile de pe litoral este condus de Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun-Olimp și Venus.

În toate staţiuniile se lucrează intens zilele acestea.

Si mancarea va fi mai scumpa cu pana la 30% la restaurantele si terasele de la malul Marii Negre
 

×
Subiecte în articol: pregatiri litoral hotelieri vacanţă
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close