Antena 3 CNN Timp liber Turism Se deschide sezonul de schi în principalele stațiuni de iarnă din Bulgaria, în acest weekend

Se deschide sezonul de schi în principalele stațiuni de iarnă din Bulgaria, în acest weekend

Sezonul de schi în principalele staţiuni de iarnă din Bulgaria se va deschide în zilele de 15 şi 16 decembrie.

Se deschide sezonul de schi în principalele stațiuni de iarnă din Bulgaria, în acest weekend
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    14 Dec 2023   •   22:34

Pamporovo şi Borovets inaugurează oficial pârtiile de schi la 15 decembrie, iar în Bansko acestea se deschid la 16 decembrie. Vitosha, situată lângă Sofia, nu a anunţat încă deschiderea oficială din acest sezon, transmite Agerpres.

În Pamporovo, deschiderea oficială a sezonului de schi este programată pentru 15 decembrie, a anunţat Pamporovo Skiing pe site-ul său. În ziua deschiderii, permisele pentru transportul pe cablu vor avea un preţ redus.

Pamporovo Ski afirmă că există deja un strat de zăpadă pe Muntele Snezhanka şi Studenets. O nouă instalaţie cu şase locuri urmează să fie pusă în funcţiune, alături de zona de schi renovată din sud. Se preconizează construirea unui parc de schi pentru copii la centrul Malina. Pamporovo a investit, de asemenea, în livrarea a 12 tunuri suplimentare de zăpadă artificială pe pârtia dinspre Lacurile Smolyan, a anunţat compania în octombrie.

Sezonul de iarnă în staţiunea Borovets va începe pe 15 decembrie. Directorul de marketing Borosport, Maria Sheynova, a declarat recent pentru BTA că sistemul de zăpadă artificială din staţiune este extins în fiecare an cu un număr mare de tunuri staţionare şi mobile. Staţiunea este pregătită pentru sezon, principala prioritate a pregătirilor fiind pârtiile, a spus ea.

Noul sezon turistic de iarnă în Bansko va începe sâmbătă, 16 decembrie

Noul sezon turistic de iarnă în Bansko va începe sâmbătă, 16 decembrie, a anunţat municipalitatea din Bansko. Deschiderea va fi însoţită de un program festiv, care va începe la ora 09:30 pe lunca Banderishka, cu jocuri şi concerte, iar sportivi din Bansko vor schia pe pârtia Tomba.

A doua parte a programului va avea loc în piaţa centrală a oraşului, la ora 17:30, cu o prezentare culinară şi degustare de mâncăruri tradiţionale. Deschiderea oficială a Sezonului de Schi 2023-2024 va avea loc la ora 18:00. Sistemul de zăpadă artificială de la Yulen a fost, de asemenea, modernizat, potrivit site-ului.

Nu există încă o dată exactă pentru deschiderea sezonului de schi pe muntele Vitosha, a declarat Vitosha Ski pentru BTA. Sezonul se va deschide imediat ce condiţiile o vor permite.

"Din păcate, din cauza restricţiilor legale, zona de schi a capitalei nu dispune de o instalaţie modernă de producere a zăpezii artificiale, nu există niciun lac care să alimenteze sistemul cu cantitatea şi debitul necesar de apă, ceea ce îngreunează şi întârzie şi mai mult deschiderea timpurie a sezonului. Există o prognoză favorabilă pentru noi ninsori şi vreme rece la sfârşitul săptămânii, ceea ce speram că va permite cel puţin o inaugurare etapizată a zonei schiabile", a adăugat Vitosha Ski, subliniind că, pentru informaţii, locuitorii din Sofia pot urmări www.vitoshaski.com şi conturile din social media.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close