Antena 3 CNN Travel Cele mai bune oferte pentru o vacanță la schi, în stațiunea Borovets, din Bulgaria

Cele mai bune oferte pentru o vacanță la schi, în stațiunea Borovets, din Bulgaria

Ofertele stațiunilor din Bulgaria pentru românii care schiază sunt în continuare cele mai bune din Europa. Printre cele mai căutate pârtii de schi din țara vecină se numără cele din Borovets (Boroveț), cea mai veche stațiune din Bulgaria, înființată în anul 1896.

Cele mai bune oferte pentru o vacanță la schi, în stațiunea Borovets, din Bulgaria
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    29 Dec 2022   •   09:18

Bulgaria este mai avantajoasă decât alte destinații de schi din Europa, în primul rând pentru că este mult mai aproape de România decât stațiunile din celelalte țări. Se poate ajunge cu mașina personală, în cel mult șase-șapte ore, prețurile sunt mai mici.

Există skipass comun pentru toate pârtiile din fiecare stațiune montană, pentru toate instalațiile de cablu, dar și transport asigurat în stațiune, locuri de parcare asigurate și multe alte avantaje.

În stațiunile din Bulgaria se schiază la altitudini mari, iar zăpada naturală este din abundență. Borovets este cea mai mare şi cea mai dezvoltata staţiune montana din Bulgaria, situată pe pantele de nord ale versantului Mousale, la 1.390 m altitudine, la est de Rila. Este uşor accesibilă, aflându-se la doar 72 km distanță de Sofia.

De obicei, pârtiile de schi sunt acoperite cu zăpădă de la jumătatea lunii decembrie până în aprilie. Până la Borovets există şi transport cu autocar, din localitatea Samokov, la fiecare 30 minute, în fiecare zi. Sunt 58 km de pârtii cu diferite grade de dificultate grupate pe trei regiuni: Sitniakovo, Martinovi Baraki; Markudjik, cu 4 pârtii şi Yastrebec, cu 3 pârtii.

Pârtiile din Yastrebec sunt cele mai bune, iar cele mai multe competiţii de anvergură din regiune se desfășoară aici – de exemplu Cupa Mondială de Schi alpin, care s-a desfășurat de două ori în această stațiune. De asemenea, traseul de biatlon este unul dintre cele mai bune din Europa.

Aici sunt și cele mai bune hoteluri de lux din zona montană a Bulgariei, foarte multe restaurante, discoteci și magazine. Modelul care a stat la baza amenajării stațiunii Borovets este cel din Alpi, prin organizare organizându-se condiţii foarte bune pentru toate sporturile de iarnă, de la schi, la snowboarding, cross-country, sărituri, biatlon, ski-doo, etc. Pârtiile au și instalație nocturnă de iluminat.

Prețurile sunt foarte bune, pentru cazare, pornind de la 39 de euro pe noapte pentru doi adulți, printr-o agenție de turism, la un hotel de patru stele, precum Iceberg, la 62 de euro pe noapte, tot pachet pentru doi adulți, la Samokov, sau 118 euro pe noapte pentru două persoane la un hotel de cinci stele, precum Borovets Hills. Preșurile au fost valabile pe parcursul anului 2022, dar există oferte la fel de bune la agențiile de turism din România și pentru ianuarie-februarie 2023.

Cele mai multe vacanțe cumpărate de români în stațiunile de schi din Bulgaria sunt de Revelion și în luna ianuarie. Pentru o vacanță de 7 zile, în perioada 27 decembrie 2022-6 ianuarie 2023, un pachet turistic pornește de la 146 de euro de persoană, la un hotel precum Lion Borovets de patru stele, care în restul sezonului de iarnă are prețuri de la 42 de euro de persoană pentru o noapte de cazare.

Pentru pachetul de revelion, prețul include masa în regim demipensiune, mic dejun și cină, cu băuturi locale incluse, acces piscina interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, garderobă pentru echipamentul de schi, transport dus-întors până la prima stație de telegondolă și multe alte facilități, inclusiv pentru familiile care au copii.

Toate hotelurile din nstațiune oferă facilități pentru transport către și de la pârtiile de schi, dar de obicei nu este inclusă în preț parcarea pentru mașina personală. În funcție de promoțiile lansate de hotelieri sau de agențiile de turism, se pot găsi oferte foarte bune, la hoteluri de patru sau cinci stele care pe lângă faclitățile pentru sporturile de iarnă au și zone de SPA și piscine interioare.

×
Subiecte în articol: Borovets Bulgaria schi vacanţă
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close