Antena 3 CNN Travel La schi, în Alpii francezi, cu prețuri românești

La schi, în Alpii francezi, cu prețuri românești

Agențiile de turism din România oferă vacanțe la prețuri foarte avantajoase pentru cei care vor să meargă la schi în stațiunile montane din Franța.

La schi, în Alpii francezi, cu prețuri românești
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    20 Noi 2023   •   13:09

Chamonix-Mont-Blanc este un oraș cosmopolit, cunoscut la nivel mondial ca „Mecca” a alpinismului și a sporturilor montane. Este situat în partea de nord a Alpilor, la poalele Masivului Mont-Blanc - „Acoperişul Europei”, cel mai înalt vârf al Alpilor -, foarte aproape de punctul comun de frontieră dintre Franța, Elveția și Italia. Vârful Mont Blanc (4.808,75 m) se situează pe teritoriul localității vecine, Saint-Gervais-les-Bains.

Turismul a început să se dezvolte aici în sec. XVIII, pornind de la povestea a doi britanici care l-au explorat. Aici este și instalaţia pe cablu cu cea mai lungă porţiune fără suport intermediar din lume, care se întinde pe 3 km și ajunge până la 3.777 m. Peisajele alpine sunt magnifice, iar în partea de sud-est se poate vedea stațiunea italiană Courmayeur, în Valle Aosta. Staţiunea Chamonix oferă pasionaților de schi pârtii variate, la altitudini de până la 3.842 m.

Este o atracție și pentru cei care practică sporturi extreme de iarnă, off-piste, fiind locul în care se întrec în fiecare an freeriderii din toată lumea. În 1924, Chamonix a fost gazda Jocurilor Olimpice, devenind unul dintre locurile cu cea mai bună infrastructură turistică din lume. O vacanță cu 7 nopți de cazare pentru două persoane, la Chamonix, cu skipass inclus și mese incluse, pornește de la mai puțin de 1.300 de euro.

Cu oferte la mai puțin de jumătate de preț față de Chamonix se poate schia în stațiunea La Norma, situată la o altitudine de 1.350 m, chiar între masivul la Vanoise şi Valea l'Arc în Alpii Savoiezi. Cei care aleg această stațiune sunt atrași mai ales de faptul că este practică fără trafic şi situată pe un platou împădurit. Zona în care se află stațiunea are o altitudine de până la 2.750 m în vârful pantei negre Norma II, sub Pointe de la Norma (2.917 m). Zona de schi a stațiunii Norma este situată în masivul Mont-Cenis din orașele Villarodin-Bourget și Avrieux din sud-estul departamentului Savoia.

Mai scumpă, dar foarte căutată de schiori, este stațiunea Portes du Soleil, unde pentru o minivacanță cu 4 nopți de cazare, mese și skipass incluse, prețul unui pachet turistic pentru două persoane pornește de la 860 de euro. La polul opus, din punct de vedere al costurilor, este SuperDévoluy, unde pentru o vacanță cu mese incluse și skipass inclus, un cuplu va plăti puțin peste 470 de euro, pentru 7 nopți de cazare.

Ofertele pentru stațiunile de schi din Alpii francezi sunt pentru toate gusturile și toate bugetele, iar prin agențiile de turism se cumpără inclusiv skipass-ul, care altfel ar mai costa câteva sute de euro. Cea mai bună alegere este un pachet turistic complet, astfel încât să se asigure confortul unei vacanțe fără griji și fără costuri suplimentare.

×
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close