Antena 3 CNN Travel Thailanda, un paradis al luxului și al ospitalității "exagerate"

Thailanda, un paradis al luxului și al ospitalității "exagerate"

Una dintre destinațiiile turistice de top ale lumii este Thailanda, o insulă creată parcă pentru a atrage vizitatori.

Thailanda, un paradis al luxului și al ospitalității "exagerate"
Sursa foto: Pexels.com
de Diana Scarlat    |    24 Ian 2023   •   12:20

Pe lângă frumusețea naturală a zonelor de la malul mării, cu resorturi de lux, Thailanda este faimoasă pentru ospitaitatea „uneori exagerată” a gazdelor, așa cum o descriu mulți dintre cei care vizitează această țară.

„Thailanda înseamnă „ţara libertăţii”. Cândva denumită Siam, Thailanda oferă cultură, aventură, şi, poate că în primul rând, o adevărată lecţie de ospitalitate, nemaîntâlnită, în această formă, nicăieri în lume. Thailandezii au spiritul ospitalităţii în sânge. Aşa s-au născut. Mereu zâmbitori, ei se bucură din tot sufletul atunci când primesc un oaspete. Politeţea, uneori extrem de exagerată pentru un european, încântă în mod deosebit turiştii”, spune Traian Bădulescu, consultant în turism.

Una dintre destinaţiile de bază ale Thailandei este regiunea Phuket. „Epicentrul” acesteia este insula cu acelaşi nume. „Am fost acolo în septembrie 2005 și am descoperit un veritabil paradis. Ce înseamnă Phuket? Resorturi de lux (dar la preţuri accesibile), dispuse în mijlocul unor grădini paradisiace. Practicarea turismului de aventură, aşa cum ar fi elephant trekking-ul sau raftingul. Parcul Tematic PhantaSea, cu adevărat fantastic, construit în stil tradiţional thailandez. În fiecare seară, într-o sală de spectacole mai mare decât Sala Palatului, au loc show-uri de neuitat, ale căror vedete sunt… elefanţii”, mai spune Traian Bădulescu.

Inaugurat pe 6 februarie 1999, PhantaSea a primit, în 2000, premiul Thompson pentru cea mai bună destinaţie din regiunea Asia-Pacific. Regiunea Phuket este formată din insula propriu zisă, alte câteva zeci de insule mai mici (dintre care cele mai cunoscute sunt insulele Koh Phi Phi – unde s-a turnat filmul „The Beach”, cu Leonardo di Caprio în rolul principal – şi Koh Lanta), plus zona Krabi, aflată pe continent. Krabi este una dintre cele mai recente destinaţii turistice ale Thailandei. Phuket este o destinaţie perfectă şi permanent pregătită pentru a primi mulţi turişti.

Insula are un aeroport internaţional, iar cei care doresc să viziteze şi alte destinaţii, precum Krabi sau insulele din Marea Andaman, trebuie să ajungă mai întâi aici. Multe dintre hotelurile de lux sunt investiții străine, adevărate paradisuri de 5 stele, la malul mării, unde, în ultimii 15 ani, 75% dintre turişti din perioada vârfului de sezon (noiembrie – aprilie) au venit din Europa, în special din țările occidentale, cu precădere din Marea Britanie, Germania și Franţa. Din Asia, vin turişti din Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud.

Sunt și mulți români care au ales această destinație, mai ales în ultimii trei ani. Pentru anul 2023 sunt multe oferte variate ale agențiilor de turism, cu prețuri de la 1.500-1.700 de euro pentru un sejur, la un hotel de patru stele, în Phuket sau Krabi, iar o vacanță cu șapte nopți de cazare la un resort de cinci stele costă în jur de 2.700 de euro, într-un paradis de la malul mării. Cei care vor să-și facă singuri rezervările la hoteluri, au de anul acesta și zboruri ieftine, o călătorie cu avionul costând mai puțin de 250 de euro de persoană.

Principalele atracții turistice din Thailanda, care nu ar trebui ratate într-o astfel de vacanță, sunt Pagoda Pra Pathom Chedi, din Nakhon Pathom, cel mai inalt monument budist din lume, care are aproape 1.000 de ani. De asemenea, o croazieră pe râul Pa Sak catre Bang-Pa Inn, unde se poate vizita Palatul de Vară al Regilor Thailandei, este excursia opțională ideală. Sau o croazieră pe râul Chao Phraya. În satul Nong Nooch merg foarte mulți turiști care vizitează Thailanda, pentru a admira una dintre cele mai frumoase grădini tropicale din sud-estul Asiei, care impresionează prin multitudinea de orhidee, iar aici se poate asista și la dresura de elefanți.

×
Subiecte în articol: Thailanda paradis
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close